PORUKA

Bošnjačke vjerske vođe protiv politike SDP-a

muftije
VL FOTO
26.03.2011.
u 12:31

Muftije drže kako politika mora voditi jednaku brigu o svim ljudima i narodima u BiH

Uz dva HDZ-a, Središnje izborno povjerenstvo, predstavnike Katoličke crkve, vlasti i oporbe u Hrvatskoj, čelnike vlasti RS-a, protiv nezakonito izabrane vlasti u Federaciji BiH ustala je i Islamska zajednica u BiH, kao i bošnjački intelektualni krugovi.

Bez tri naroda nema BiH

U pismu koje je javnosti nakon održane izvanredne sjednice Muftijskog vijeća, koje čine reis-ul-ulema kao vrhovni muftija, zamjenik reis-ul-uleme, te devetorice bh. muftija, prozivaju političke stranke kako u BiH nema niti mira niti sreće ako se svi njeni stanovnici ne budu osjećali jednakopravni i ako ne budu uživali ista prava na svakom dijelu bosanskohercegovačke države. Stoga, stoji dalje u njihovu upozorenju, svi političari moraju znati da je cijela BiH njihova domovina te da moraju voditi jednaku brigu o svim ljudima i narodima, a ne samo o onima koji žive na onim dijelovima teritorije gdje je njihova etnička ili nacionalna skupina u većini. Radikalizacija političkih prilika, podjele i dodatno zaoštravanje odnosa među narodima neće donijeti dobro nikome. I bošnjački intelektualni krugovi izrazili su kroz svoje javne nastupe, analize, priloge, komentare, kritiku prema provedbi neustavne politike koju je počeo predvoditi SDP BiH i njihova koalicija.

Reakcije intelektualaca

Čak i je probošnjački orijentirani sveučilišni profesor Muhamed Čengić u svom osvrtu nazvao nedopustivim svaki pokušaj da se u BiH Hrvati svedu na nacionalnu manjinu. Za prof. dr. Envera Kazaza formiranja nove federalne Vlade predstavlja kršenje većinske izborne volje Hrvata u FBiH, čime je demaskirana je, ogoljena bez ostatka sarajevska politička elita. “Odlučivši se za dominaciju nad Hrvatima i njihovo preglasavanje na izborima i u institucijama sustava, bošnjačka etnopolitika, uključujući i SDP-ovsko bošnjakocentrično bosanstvo, i definitivno je nalegla na stvaranja troetničke, umjesto multietničke BiH” ističe prof. Kazaz. I prof. dr. Šaćir Filandra politiku koju vodi SDP-ova koalicija nazvao je suicidalnom, čije posljedice mogu biti katastrofalne. U razgovoru s pojedinim umirovljenim generalima Armije BiH, Večernjak je dobio odgovor da ovakva politika nove nezakonito izabrane vlasti, najviše šteti samoj BiH. Spominje se i javna ograda od politike SDP-a.

Ključne riječi

Komentara 18

CO
crveni oktobar
15:26 26.03.2011.

ljudi pa ovo je za nepovjerovat,hoće li se ova jadna država ikada riješiti budala i jednom normalno stati na svoje noge i sa svoja 3 konstitutivna naroda krenuti u bolje sutra...

PA
park
12:49 26.03.2011.

Hodžama nije mjesto u politici i biznisu , neka svoje vjernike skrbe u džamijama , šta ih boli ona stvar za SDP , neka svoje pedofile uštroje i brate gledajte svoga posla ....., prijavte se na facebook i ubijajte dosadudu , dosta vas više bi , kao i ovih popova i paroka.....

DU
Deleted user
15:23 26.03.2011.

hajd da ima i pozitivnih vijesti nekad, ljudima je dosta uvijek mračnih vijesti.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?