ZBOG PURDE

Bošnjačke i hrvatske udruge prijete uličnim prosvjedima u FBiH

\'purda2_nnn_unu_180211\'
02.03.2011.
u 08:57

U slučaju izručenja Purde Srbiji, masovne ulične prosvjede organizirat će Koordinacija udruga i saveza Federacije BiH

Ako umirovljenog hrvatskog branitelja i zeničkog pritvorenika Tihomira Purdu pravosudna tijela vlasti BiH, izruče Srbiji, Koordinacijski odbor braniteljskih udruga, organizacija i saveza iz FBiH, koji se sastoji od bošnjačkih i hrvatskih udruga, zaprijetio je organizacijom masovnih uličnih prosvjeda. Uz zajedničku poruku “da Purdu neće dati Srbiji”, od političkih čelnika ultimativno zatražili su dogovor o uspostavi nove vlasti u roku od deset dana.

Predsjednik Koordinacijskog odbora Said Kulosman izjavio je kako je strankama ostavljen rok od deset dana za postizanje dogovora o uspostavi vlasti koja mora početi žurno rješavati nagomilane probleme u zemlji, uključujući tu status razvojačenih branitelja i članova obitelji poginulih i nestalih. “Ako ne bude vlasti u roku od deset dana, Koordinacijski odbor će se ponovno sastati i odlučiti o primjeni nekih radikalnijih mjera. Ne bismo željeli da se dogodi nešto poput onoga u Egiptu ili Tunisu, no ovo je krajnje upozorenje da se pristupi konstituiranju vlasti na svim razinama”, kazao je Kulosman.

Komentirajući pravosudne igre koje se igraju oko vukovarskog branitelja Tihomira Purde, predsjednik Udruge umirovljenih i razvojačenih pripadnika HVO-a Ivan Jurčević upozorio je kako su kroz patnje kroz koje sada prolazi Tihomir Purda nepravedno već prošli brojni drugi koje je optužilo srbijansko pravosuđe te da stoga ministar pravosuđa BiH Bariša Čolak ne smije dopustiti da Purda bude izručen. “U slučaju da Purda bude izručen, može doći do ogromnih prosvjeda, posebice na području Federacije BiH”, zaprijetio je Jurčević poručivši kako su sve hrvatske i bošnjačke udruge okupljene u koordinaciji potpuno ujedinjene oko ovih stajališta.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar zabranjeno
zabranjeno
15:33 03.03.2011.

Izgleda da ovo nikoga ne zanima. Meni su najinteresantnije stvari gurnute pod tepih, al ja sam valjda nenormalan. Sam naslov mi zvuči nevjerovatno. Zar je moguće da zločesti Bošnjaci podržavaju Purdu. Zamislite kako bi tek odjeknulo da bošnjačke udruge ovo ovo naprave samostalno. Nema tepiha koji bi to prekrio. Ne zainteresiranost za ovaj naslov mi govori koliko nam je u stvari stalo do sudbine ovog čovjeka.

Avatar zabranjeno
zabranjeno
16:12 03.03.2011.

ISTRAGA DOVRŠENA, NEMA TUŽBE. Eto ne morate se više plašit zajedničkih prosvjeda. Ajmo sad brže bolje maknite ovaj naslov dok ga nije tkogod primjetio. LICEMJERI nadam se da se prepoznajete!

IV
ivo33hzhb
22:20 03.03.2011.

Ne zainteresiranost za ovaj naslov mi govori koliko nam je u stvari stalo do sudbine ovog čovjeka. Zabranjeno, ne slazem se s tobom ovo samo govori koliko je hrvatima stalo do BIH

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?