Park prirode Blidinje

Blidinje BIKE Festival uz potporu predsjednice Federacije BiH

18.04.2024.
u 12:15

Srpanj je sjajan mjesec za boravak na otvorenom i promociju Bosne i Hercegovine na najevećem Bike festivalu koji se održava u Parku prirode Blidinje, a značaj ovog događaja uvidjela je i predsjednica Federacije BiH gđa. Lidija Bradara.
Manje je poznato kako institucija predsjednika Federacije BiH ured ima i u Mostaru. Između redovitih aktivnosti i obaveza, ured predsjednici Federacije Lidiji Bradara služi i za brojne susrete sa strankama odnosno građanima kojima je Mostar puno bliže od Sarajeva.

Posjet Mostaru, predsjednica Federacije BiH gđa. Lidija Bradara iskoristila je za susret s organizatorima Blidinje BIKE Festivala. U ugodnom okruženju kroz razgovor Toni Zorić i Josip Barišić predstavili su predsjednici Federacije BiH značaj, kao i cilj i misiju ovog događaja na otvorenom koji okuplja profesionalne sportaše, rekreativce i cijele obitelji, te promovira turističke potencijale naše zemlje prema sudionicima koji ove godine dolaze iz 20 zemalja svijeta. 

„Nisam ranije bila upoznata sa ovom idejom i potencijalom koji dolazi iz jedne ovakve organizacije. Odlične ideje imaju dečki iz udruge Herzegovina Bike koji pripremaju jedan sportsko-turistički događaj na Blidinju. Događaj će uključivati službena međunarodna natjecanja, ali i promovirati turističke i gastronomske potencijalne spomenutog bh. bisera prirode i to sve kroz jedan sverastući oblik turizma – aktivni turizam. Očito je kako je to ekipa koja ima ogromna iskustva u organizaciji ovih događaja i koji već godinama rade na popularizaciji biciklizma i sporta općenito, te sam sretna što su mene prepoznali kao potencijalnog suradnika na projektu i što su mi se obratili za podršku“, komentirala je Lidija Bradara, predsjednica Federacije BiH.

Tri dana događanja u Parku prirode Blidinje usredotočena su na biciklizam, rekreaciju u prirodi, edukativne radionice, zabavu i mnogo više. Očekuje se dolazak tisuće posjetitelja, a vrhunac događanja bit će XCM Balkansko prvenstvo  i MTB maraton UCI Class 1 XCM Herzegovina, na kojem će se natjecati profesionalni biciklisti iz 20 zemalja. Dodatno, tu je uzbudljiv program, koji uključuje edukativne radionice i aktivnosti za najmlađe bicikliste na stazi, obiteljska okupljanja, izložbeni sajam i mnoštvo zabave čime su organizatori zaokružili vikend festivala i donijeli onaj poznati osjećaj ispunjenosti.

„Blidinje BIKE Festival je upravo dobio jedan veliki vjetar u leđa i jednostavno smo presretni zbog toga. Prije svega sretni smo što je predsjednica odlučila da nas primi kako bismo joj predstavili naš projekat, trud i zalaganja kako bismo našu zemlju pozicionirali kao cikloturističku destinaciju. Moram priznati danas sam na sastanak došao bez prevelikih očekivanja, jednostavno na predstavim naš posao, ali ugodno okruženje i otvorenost predsjednice da podrži pozitivne ideje me ugodno iznenadila i sretni smo što jedna ovako značajna osoba kao što je predsjednica Federacije BiH staje iza naše ideje i podržava naš rad“, kazao je Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike.  

„Ovo nam je jedan veliki pokazatelj da radimo dobar posao, a na nama je sada još veći zadatak da organizaciju događaja iznesemo na visokoj razini i damo našoj zemlji promociju kakvu ona i zaslužuje“, dodao je Zorić.

"Sudeći prema velikom zanimanju na ranim prijavama za ovogodišnje izdanje pred nama je vrhunski događaj. I rekreativna biciklijada Stazom 'ajduka i profesionalna utrka XCM Herzegovina izazivaju veliko zanimanje među biciklistima. Sve nas to jako veseli a ovakav vid podrške nam daje dodatni vjetar u leđa da natjecateljima i posjetiteljima donesemo vrhunski događaj", kazao je Josip Barišić, predsjednik BK Mostar.

Blidinje BIKE Festival tradicionalno se održava u mjesecu srpnju, i ova godina nije iznimka. Tijekom tri dana događanja, od petka do nedjelje, brojni posjetitelji imat će pristup uzbudljivom programu, a kroz izložbeni sajam predstaviti će se mali lokalni proizvođači domaćih proizvoda, te promovirati Blidinje kao outdoor destinacija.
Cijeli program događaja i sve novije informacije vezane za događaj potražite na službenoj web stranici Blidinje BIKE Festival.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije