D. Mahala

Blagdan Svih svetih proslavljen u Posavini

01.11.2023.
u 16:29

Tisuće posavljaka, koji žive u Bosanskoj Posavini, kao i oni koji rade u inozemstvu, doputovali su u rodni kraj kako bi sa svojim obiteljima i prijateljima proslavili blagdane Svi sveti i Dušni dan, a mjesta okupljanja od ranog jutra su bila posljednja počivališta njihovih najmilijih. 

Prisjećajući se svojih bliskih i dragih osoba koje više nisu s njima, na njihovim grobovima su upalili svijeće, ostavili buket cvijeća, pomolili se, ali i susreli brojne drage osobe. 

Središnje sveto misno slavlje u oraškom dijelu Posavine, na groblju Karaula u D. Mahali, pred oko 10.000 vjernika, predvodio je fra Ivica Martinović u suslavlju sa desetak svećenika župe UBDM u Tolisi. Fra Ivica je okupljenima uputio puno poticajnih riječi, te uz ostalo poručio.

-Nismo došli danas da oplakujemo svoje pokojne, nego da slavimo Boga koji je stvorio njih i sve svece. Koliki su u ovom groblju sveti, a da ne znamo. Nikada nisu bili, niti će biti proglašeni svetim, a živjeli su svoju vjeru u svetosti i nama je prenijeli, naglasio je fra Ivica u propovijedi.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije