ZBOG BOBAR BANKE

Bivšeg premijera RS Džombića tužitelji ispitivali četiri sata

ZBOG BOBAR BANKE
02.06.2016.
u 16:28

Aleksandar Džombić, bivši premijer Republike Srpske, saslušan je danas u Tužiteljstvu BiH a kako javlja reporter “Nezavisnih novina” saslušan je radi slučaj “Bobar banke”.

Džombić je proveo više od četiri sata u prostorijama Tužiteljstva.

“Ispitivan sam zbog slučaja Bobar banke, a bilo je pitanja i oko tvrtke Unis iz Dervente”, rekao je Džombić.

Kazao je da je odgovarao na pitanja, te da kada je on bio u Vladi, financijski sektor Bobar banke poslovao je u plusu ali da je očigledno ekonomska situacija doprinjela da se ona sada nalazi u ovom stanju.

Podsjećamo, Bobar banka, čija je likvidacija pokrenuta 2014. godine, ove godine će zavrišiti u stečajnom postupku zbog nemogućnosti namirenja svih povjeretelja.

Zamoljen za komentar izjave Milorada Dodika, predsjednika RS, da je pozivanjem Zorana Tegeltije, ministra financija RS, pa sad i njega u Tužiteljstvo, pritisak na Republiku Srpsku, Džombić je rekao da više nije u politici i da se sada bavi privatnim biznisom.

“U Tužiteljstvu nisam doživio nikakav pritisak prilikom ispitivanja”, naveo je Džombić.

Na pitanje hoće li se odazvati pozivu ako ga budu zvali kao svjedoka u slučaju Bobar banke, Džombić je istakao da iako nije spominjan kao svjedok, ako do toga dođe, odazvat će se pozivu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?