Oružane snage BiH

Bh. vojnici ispaćeni u mirovnu misiju u Afganistan

vojnici
09.06.2016.
u 14:15

Ministrica Pendeš je istaknula da je "naša država opredijeljena za kolektivni sustav sigurnosti, kao okvir u kojem možemo na najefikasniji način ostvariti sve svoje sigurnosne i obrambene ciljeve"

Svečanost ispraćaja pješadijske jedinice iz sastava 4. pješadijske brigade OS BiH u misiju podrške miru “Odlučna podrška“ u IR Afganistan, održana je danas u vojarni „Božan Šimović“, u Čapljini.

Ispraćaju su prisustvovali najviši dužnosnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, na čelu s ministricom obrane BiH Marinom Pendeš i načelnikom Zajedničkog štaba OS BiH general-pukovnikom Antom Jelečem. Također, ispraćaju su prisustvovali i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, predstavnici NATO i EUFOR-a u BiH, vojno-diplomatski kor u BiH, generalski kor OS BiH i predstavnici komandi i jedinica Oružanih snaga BiH, te obitelji, rodbina i prijatelji pripadnika OS BiH koji odlaze u mirovnu misiju.

U svom obraćanju prisutnima, ministrica Pendeš je istaknula da je “naša država opredijeljena za kolektivni sustav sigurnosti, kao okvir u kojem možemo na najefikasniji način ostvariti sve svoje sigurnosne i obrambene ciljeve. Smatramo kako, kroz proces integracija u Europsku uniju i NATO, možemo osigurati kvalitetan sigurnosni ambijent, ali i ekonomski razvoj naše države, što pokazuju brojni primjeri država članica euroatlantskih integracija.” 

Obraćajući se pripadnicima 4.pbr. OS BiH, koji odlaze u mirovnu misiju “Odlučna podrška”, ministrica Pendeš je kazala: “Oficiri, podoficiri i vojnici, izuzetno cijenimo vašu spremnost i odluku da sudjelujete u mirovnim misijama i time doprinesete uspostavljanju i očuvanju mira u svijetu. Vaše angažiranje u ovoj plemenitoj misiji čini nas ponosnim, ali i nameće obvezu da kao država uradimo sve kako bi svoj zadatak izvršili kvalitetno i u potpunosti. Sigurna sam se da ste u potpunosti spremni profesionalno izvršiti predstojeće zadatke, dostojanstveno predstavite, ne samo Oružane snage BiH, nego i državu BiH sa svim njenim vrijednostima. Vaš profesionalni odnos prema povjerenim zadacima jamstvo je da će naši pripadnici ostati istinski veleposlanici BiH u svijetu.”

Načelnik ZŠ OS BiH general-pukovnik Anto Jeleč je podsjetio da su “Oružane snage BiH u Afganistanu angažirane još od 2009. godine, gdje su do danas sudjelovale sa preko 600 pripadnika raspoređenih u pješadijske jedinice, jedinice vojne policije ili u regionalne komande kao štabno osoblje.”, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije