bolje je znati

Ako vam pada na pamet seks u 'one dane u mjesecu', onda ovo morate znati

trudnoća
04.06.2016.
u 07:12

Možete li zatrudnjeti tijekom mjesečnice?

To se zasigurno zapitala svaka žena barem jednom u životu. Ako ste i vi bili "u panici" i bacili se u potragu za informacijama u bespućima interneta, sada vam donosimo odgovore na to i na druga pitanja vezana za seks tijekom mjesečnice. 

Trudnoća

Iako mnogi misle da žena ne može zatrudnjeti tijekom mjesečnice, to nije točno. Iako su izgledi za oplodnju manji, oni ipak postoje, posebice ako žena ima kraći ciklus. Samim time ranije dolazi do ovulacije, a spermatozoidi znaju preživjeti i do sedam dana pa je lako zaključiti da "vrijeme mjesečnice" nije sasvim neplodno razdoblje kod žena, prenosi Vecernji.hr

Najplodnije razdoblje je obično između 12. i 16 dana ciklusa od 28 dana. 

"Ako ne koristi zaštitu, žena može zatrudnjeti tijekom cijelog ciklusa, čak i za vrijeme ili neposredno nakon mjesečnice," pojasnila je za Metro ginekologinja Virginia Beckett. "Ne možete biti sasvim sigurni da neće doći do začeća u bilo kojem dijelu ciklusa, ako ne koristite zaštitu. "

Kontracepcijske pilule

Žene koje piju kontracepcijske pilule mogu zatrudnjeti i tijekom 7- dnevnog "odmora", odnosno tijekom mjesečnice. 

Seks tijekom mjesečnice ne uzrokuje infekcije

Seks tijekom mjesečnice neće "čarobno" uzrokovati infekcije ako ih nije bilo i prije. Sama mjesečnica ne predstavlja povećani uzrok zaraze od gonoreje ili klamidije, ali seks tijekom mjesečnice povećava rizik od prenošenja HIV-a, sifilisa i hepatitisa. 

Jedini način da spriječite neželjenu trudnoću, ali i prenošenje spolno prenosivih bolesti je da uvijek koristite zaštitu tijekom spolnih odnosa. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije