Granična policija BiH

24 strana državljana spriječena ući u BiH

aerodrom sarajevo
02.11.2015.
u 14:32

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo u petak, subotu i nedjelju na letu iz Istanbula nisu dozvolili ulazak u BiH osamnaestorici državljana Republike Turske, petorici državljana Ruske Federacije i jednom državljaninu Saudijske Arabije zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak BiH. 

Stranim državljanima su uručena rješenja o razlogu odbijanju ulaska u BiH te su sljedećim letovima vraćeni na polaznu destinaciju, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije Velika Kladuša u subotu su u 23.55 sati uhitili su državljanina Češke Republike J. T. (1976.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Wiesbaden raspisao tjeralicu zbog krivičnog djela „razbojništvo“.

Osoba je kontrolirana na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša. Uhićeni J. T. je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina u subotu su iza ponoći uhitili državljanina BiH, A. K. (1994.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Mrkonjić Grad zbog krivičnog djela „prevara“. A. K. kontroliran je na ulazu u BiH na MGP Rača i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod prilikom ulaza u BiH u subotu u 16.50 sati policijski službenici JGP Brod uhitili su slobode državljanina BiH, A. H. (1980.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud Travnik zbog krivičnog djela „šumska krađa“. Osoba je predata službenicima Sudske policije Odžak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?