sjednica

Vijeće ministara BiH sutra o prijedlogu izmjena i dopuna Kaznenog zakona

Vijeće ministara BiH
07.02.2017.
u 16:10

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sutrašnjoj sjednici trebalo razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona BiH, čiji je predlagač Ministarstvo pravde.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o pokretanju postupka prodaje objekata diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ za koju ne postoji zainteresiranost nijedne države nasljednice bivše SFRJ.

Trebala bi biti razmatrana i Informacija o utrošku grant sredstava za realizaciju Revidiranog akcijskog plana BiH za rješavanje problema Roma u oblastima zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja i zdravstvene zaštite u BiH za 2015. godinu kao i Informacija o realizaciji višegodišnjeg kapitalnog projekta „Izgradnja glavnog sjedišta Službe za poslove sa strancima i Terenskog centra Sarajevo“.

Ne predviđenom dnevnom redu je i Prijedlog odluke o formiranju Interresorne radne grupe za analizu primjene Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH, kao i Prijedlog odluke o određivanju upotrebe dijela sredstava akumuliranog viška prihoda nad rashodima Regulatorne agencije za komunikacije BiH za financiranje druge faze digitalizacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?