Večeras se igraju svi susreti 16. kola Lige 12

Veliki test za Spars - mogu li i u Trebinju do pobjede?

košarka
Foto: Stojan Lasić
31.01.2015.
u 10:27

Mostarci očekuju susret s bodovno izjednačenim Građanskim

Večeras su na rasporedu svi susreti 16. kola Lige 12 gdje najviše pozornosti privlači gostovanje vodećeg Sparsa kod Leotara.

Mostarci u usponu forme

Domaći sastav učinit će sve kako bi Sarajlijama nanio prvi poraz. Trebinjci su u prošlom kolu poraženi u Širokom Brijegu, dok se Spars mučio s posljednjom Bosnom. Zrinjski dočekuje Građanski. Mostarci su u usponu forme, igraju dobro, a to su pokazali i u finalu Kupa Herceg Bosne pobijedivši visokim rezultatom na gostovanju Grude. Za očekivati je da će igrači Zorana Glomazića upisati važnu pobjedu i ostati najozbiljniji kandidat za prolazak u drugu fazu natjecanja. Isti omjer pobjeda i poraza ima i sastav Širokog koji odlazi na gostovanje posljednjoj Vardi. Širokobriježani se nisu ove sezone baš dobro iskazali na gostovanjima. Imaju tek jedan gostujući uspjeh (Kakanj), pa će večerašnji susret pokazati dižu li se u formi i mogu li napraviti iskorak. Momčadi s Pecare pristupio je američki krilni centar Cory Remekun koji najvjerojatnije neće konkurirati za susret protiv Varde, ali će svakako, ako sve bude po planu stručnog stožera, biti u kombinaciji za sljedeći susret kada na Pecari gostuje Kakanj. Za očekivati je da će momčad s Pecare prije tog susreta u jednom oglednom meču isprobati Amerikanca.

Ostali bez Krupalije

U Kaknju će istoimeni domaćin ugostiti Mladost. I ove dvije momčadi imaju ambicije za prolazak u drugi krug pa se očekuje zanimljiv i izjednačen susret. U Bileći će snage odmjeriti HEO i Čelik, momčadi kojima gori pod nogama. Bilećani slove za favorita i teško je očekivati da gosti iz Zenice mogu upisati pobjedu. Bosna će put pobjede i izglede za ostanak tražiti kao domaćin protiv Slobode. Sarajlije su u prošlom kolu nakon dobre igre poraženi od Sparsa, ali su u međuvremenu ostali bez važne karike, centra Damira Krupalije, koji je pristupio ciparskom Keravnosu. Kao njegova zamjena spominje se Brazilac Avelino. Parovi 16. kola Leotar Swisslion – Spars 19, Varda HE – Široki 19.30, Zrinjski – Građanski Bobar 18, Kakanj – Mladost 19, HEO – OKK Čelik 19.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije