ZAPALJENA ŠUMA

Veliki požar u Kanadi guta sve pred sobom, naređena hitna evakuacija 100.000 stanovnika

ZAPALJENA ŠUMA
04.05.2016.
u 09:57

Oko 100.000 stanovnika grada Fort McMurray, 400 km sjeverno od Edmontona, centra kanadske pokrajine Alberta, dobilo je naredbu da se evakuiraju u utorak navečer zbog požara koji je poharao nekoliko kvartova uz ispuštanje gustog dima, prenosi novinska agencija Patria.

Zapaljena je šuma i nisko rastinje a požar brzo napreduje, "čitav grad Fort McMurray je pod naredbom obavezne evakuacije" osim sektora južno od aerodroma, objavila je služba za uzbunjivanje Alberte.

"Radi se o zastrašujućoj i stresnoj situaciji za osobe koje su morale napustiti svoje domove u tim okolnostima", kazala je u utorak navečer premijerka Alberte Rachel Notley na televizijskoj konferenciji za novinare.

Cilj je "zajamčiti sigurnost osoba, izvuči ih iz grada i paziti na njihovu sigurnost".

"Nismo zabilježili nijednu ozlijeđenu niti smrtno stradalu osobu", dodala je Notley ističući da je i bolnica morala biti u potpunosti evakuirana.

Zadržan do ponedjeljka južno od grada, požar se zbog sjeveroistočnog vjetra proširio i ubrzo je u utorak zahvatio prve gradske četvrti. Pokrajinu pogađa suša a temperaturni rekord oboren je s gotovo 30 stupnjeva, piše Index. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije