Borac i Velež

Velikani se doveli pred ispadanje u niži stupanj

25.11.2015.
u 06:30

Promjene trenera i slaba pojačanja loše se odrazili na rezultate Velež i Borac teško će ove sezone izbjeći ispadanje iz Premijer lige. Ipak, loš plasman samo je posljedica lošeg rada u tim klubovima

Već nakon 16. kola jasno je da su najozbiljniji kandidati za ispadanje iz Premijer lige BiH nekadašnji nogometni velikani Velež i Borac. Oba kluba su od početka napravila brojne pogreške u izboru momčadi, što se odrazilo na teren, a spas su tražila u prečestim promjenama trenera, što se pokazalo kao promašaj.

Brojne smjene trenera

Tako je Velež na klupi imao čak četiri trenera. Sezonu je počeo Muharemović, kratko bio Obad, pa nastavio Kanatlarovski i Zaimović. Upravo je i ovaj posljednji napustio klupu, a zamijenio ga je Zijo Tojaga. Promašaji, sve teža financijska situacija koja se nakupila i Velež gura prema entitetskom natjecanju.

Situacija je još gora u Borcu. Banjolučani su pritisnuti dugom od 13 milijuna KM, ostali su jučer bez Upravnog odbora, a radom kluba će rukovoditi povjerenstvo. Trener Željko Vranješ je naslijedio limitiranu momčad čiju okosnicu čine nogometaši koji su igrali 1. ligu RS-a, dok je uprava prvom treneru Vladi Jagodiću "dovela" nekvalitetna pojačanja koja nisu opravdala očekivanja, prije svih, vratar Jović, zatim Kuzmanović, te Stojanović. Banjolučani su vezali sedam poraza, što im je najgori niz.

Vraćanje starih dugova

U povjerenstvu koje bi trebalo pronaći rješenje za spas Borca i sazvati izbornu skupštinu nalaze se nekadašnji kapetani kluba Draško Žarić i Goran Đukić, predstavnik navijača Goran Talijan, te Milan Granula uime grada Banje Luke i Oliver Gačić iz Ministarstva za obitelj, mlade i sport RS.

- Skupština je prihvatila ostavke direktora Zrilića i Račića, koji će ostati u tehničkom mandatu. Na moj prijedlog stadion je vraćen gradu. Ono što tražimo godinama je Zakon o sportu kako bi klubovi dobili titulara i jasne smjernice kako poslovati. Ovo je samo agonija koja se produbljuje i stalno nova uprava vraća dugove onih starih - smatra Draško Ilić, predsjednik kluba u ostavci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije