Čitluk: Bijelo-crvena noć

Večeras se održava 2. donatorska večer za HNK Brotnjo Premier SK

26.02.2017.
u 07:00

Večeras će se u hotelu Brotnjo s početkom u 20 sati održati 2. donatorska večer za HNK Brotnjo Premier SK pod nazivom “Bijelo-crvena noć”, na kojoj bi se trebali okupiti brojni sponzori, gospodarstvenici, bivši igrači, navijači i svi simpatizeri, prijatelji i podupiratelji HNK Brotnjo Premier SK, svi koji su spremni i voljni pomoći tom nekad renomiranom čitlučkom klubu.

Prvi prvak BiH

Prisjetimo se da je HNK Brotnjo u sezoni 1999./2000. godine zasluženo osvojio naslov prvaka BiH i tih godina uspješno nastupao u europskim natjecanjima.

- Pozivamo sve ljubitelje nogometa, gospodarstvenike, navijače Grdane. Sve posjetitelje očekuju bogata tombola, glazbeni program i puno iznenađenja. Prošlu, 2016. godinu Brotnjo će pamtiti po brojnim uspjesima - borbi za prvo mjesto u prvenstvu, pobjedama protiv Viteza, Jedinstva i po ulasku među 16 najboljih ekipa u Kupu. Privukli smo medijsku pozornost, a neke od naših utakmica išle su i u izravnom prijenosu. Vratili smo gledatelje, uradili fasadu, klupski kafić, prostorije, doveli dobre igrače, stoji u pozivu na “Bijelo-crvenu noć”.

Burna povijest HNK Brotnjo

U jesen 1951. godine u Čitluku je osnovan NK Zadrugar koji je 1954. godine promijenio ime u NK Brotnjo, što ga i sada nosi. Od tada pa sve do Domovinskog rata Brotnjo se uspješno natjecao u Hercegovačkoj nogometnoj zoni. Nakon kratkotrajnog prekida uvjetovanoga ratnim prilikama, rad kluba obnovljen je 1993. godine od kada počinje njegov brzi uspon. Brotnjo se od tada natječe u 1. ligi Herceg Bosne sve do osnivanja Premijer lige BiH. Veliki uspjeh postigli su 1999. godine kada su osvojili Kup HB. Kao drugoplasirana momčad prvenstva HB u sezoni 1999./2000., Brotnjo je steklo pravo sudjelovanja u kvalifikacijama za prvaka BiH. Tada Brotnjo postiže najveći uspjeh u povijesti - osvaja naslov prvog nogometnog prvaka BiH nakon međunarodnog priznanja države. Osim što je osvajanjem laskave titule Brotnjo zakoračilo u europska natjecanja, tim je uspjehom nepovratno ušlo i u povijest bh. nogometa. Taj je uspjeh Čitlučanima omogućio sudjelovanje u kvalifikacijama Lige prvaka. Iako je u 1. pretkolu eliminiran od litvanskog Žalgirisa, prvak BiH igrom nije razočarao. Nedostajalo je malo sportske sreće da prođe dalje te da u 2. pretkolu Lige prvaka na Barama ugosti zvučno ime euronogometa Glasgow 
Rangers.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije