SPKD "Prosvjeta" Mostar

Večer sjećanja na Ratka Pejanovića i Sinišu Jokića u Ćorovića kući

SPKD "Prosvjeta"
31.08.2016.
u 13:54

Ovog četvrtka, 01.09.2016. godine, povodom godišnjica smrti Ratka Pejanovića, dugogodišnjeg generalnog tajnika SPKD "Prosvjeta" Mostar i Siniše Jokića, novinara, pjesnika i dugogodišnjeg predsjednika SPKD "Prosvjeta" Mostar, održat će se prigodan program.

S početkom u 19.00 sati, u bašti Ćorovića kuće održat će se program i druženje na koje su pozvani svi koji još uvijek nose uspomenu na dva dobra čovjeka koji su učinila mnogo za Mostar i koje su građani ovog grada voljeli.

Ratko Pejanović je rođen 1944.godine, cijeli svoj život proveo u Mostaru. Rođen je i odrastao na Carini, na dijelu između hotela Neretve prema Carinskom mostu, kako je on volio reći, u epicentru grada. U poslijeratnom razdoblju Ratko je bio generalni tajnik mostarskog SPKD “Prosvjeta”, predsjednik Udruženja “Josip Broz Tito”, komandir Vatrogasnog društva “Park prirode-Rujište” te bivši predsjednik Gradskog vijeća Mostara.

Siniša Jokić, Jokić, rođen je 29. listopada 1969. godine. Bio je novinar, RTV Mostara, pjesnik i kulturni radnik te humanist uvijek spreman pomoći onima u potrebi. Dugo godina je obnašao funkciju predsjednika SPKD "Prosvjeta" Mostar. Njegove pjesme su posthumno objavljene u zbirku poezije pod naslovom "Na putu ka jugu", priopćeno je iz SPKD "Prosvjeta" Mostar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije