Izbilo nekoliko požara

Vatrogasci cijelu noć gasili požare u Čitluku

Požar kod Čitluka
01.08.2015.
u 12:52

Požar koji je izbio oko 21 sat jaka bura proširila je prema Biletićima, Sretnicama, Kručevića Brdu,Tepčićima, posebno je kritično bilo u Blizancima.

Vatrogasci su noćas gasili nekoliko požara na području općine Čitluk, priopćeno je iz Operativnog centra civilne zaštite HNŽ-a. 

U 23,26 sati šef civilne zaštite općine Čitluk Ivan Ostojić uputio je apel za pomoć u gašenju vatre. Požar koji je izbio oko 21 sat jaka bura proširila je prema Biletićima, Sretnicama, Kručevića Brdu,Tepčićima, posebno je kritično bilo u Blizancima. 

U vremenu od 23,30 do 23,50 sati o novonastaloj situaciji odmah su obaviješteni Šefovi CZ-a ili zapovjednici VJ-a prvo susjednih općina, a potom i svih općina u HNŽ-a, kao i odgovorne osobe iz Sektora za CZ-u i vatrogastvo Županijske uprave, koji su se odmah javili u operativni centar a potom otišli na mjesta požara. 

Pomoć su odmah uputili PVJ Mostar (1 vozilo s 2 vatrogasca) i PVJ Čapljina (2 vozila s 9 vatrogasaca). Petnaest minuta iza ponoći prema riječima zapovjednika VJ-e Čitluk Silvija Ostojića, vatra je sanirana u dijelu Sretnica, ali se nastavila širiti prema Kručevićima i vodozahvatu Žitomislići. 

U 1 sat južni dio požara prema Kručevićima je saniran, jaka je bura vatru usmjeravala u pravcu Biletića i dolje prema Biletića polju, vodozahvatu i Neretvi. U 1,50  blokiran je put od Žitomislića prema Čitluku jer se vatra spustila do samog puta. 

U 02,40 sati izbio je požar u Služnju, koji je ugašen u 4 sata. Jutros u 07,30 sati, kako je priopćeno, svi požari su sanirani i ugašeni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?