Francuska vlada:

"Vaše dijete bi moglo postati džihadista ako je prestalo jesti kruh"

fr
31.01.2015.
u 13:34

Francuska vlada je ismijana zbog najnovijeg plakata koji bi trebao pomoći u lakšem uočavanju potencijalnih islamista. Nova infografika francuske vlade ima zadatak podučiti građane metodama kako što lakše uočiti radikalne islamiste, te podučiti roditelje detektiranju prvih "simptoma džihadizma". Alarmi za uzbunu bi vam se, savjetuje francuska vlada, trebali upaliti ukoliko je vaše dijete, između ostalog, izgubilo interes za sport, počelo se oblačiti na neobičan način ili pak promijenilo prehrambene navike, što je na prilično nezgrapan način ilustrirano prestankom konzumiranja kruha (francuski baget). Među još nekim od znakova koji upućuju na to kako je osoba krenula radikalnim putem militanata francuska vlada navodi i posjete ekstremističkim web stranicama i prestanak slušanja popularne glazbe. Ipak, francuski pokušaj borbe protiv militanata na ovakav način, rezultirao je ismijavanjem od strane korisnika društvenih mreža. "Vlada vas poziva da se plašite onih koji ne jedu bagete", napisao je jedan korisnik Twittera, dok je drugi dodao: "Roditelji, ukoliko vaše dijete ne jede bagete, na pola je puta da postane terorist." Plakat je nastao u sklopu antiterorističke kampanje vrijedne oko 482 milijuna dolara pokrenute nakon terorističkog incidenta koji se dogodio početkom siječnja u Parizu, kada su braća Cherif i Said Kouachi u napadu na redakciju satiričnog magazina Charlie Hebdo ubili 12 ljudi, dok je u sljedeća tri dana smrtno stradalo još pet osoba.

Komentara 2

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
19:05 31.01.2015.

VL zaboravili ste onaj simbol obitelji gdje u sredini stoji prekrižen muškarac. Mislim da ste to učinili namjerno jer ne ide u prilog LGBT i feministkinjama zar ne?

ZG
zg223
10:48 01.02.2015.

pa dal zasluzuju ista drugo nego biti ismijani??haha

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?