Kraljevi poraženi

Valencia srušila Real!

real
Getty Images
22.02.2017.
u 20:56

Hladan tuš doživio je Real Madrid na gostovanju kod Valencije na Mestalli! Kraljevi su poraženi s 1:2, a mogao je poraz biti i teži da Valenciju nije zakinuo sudac. Ipak, treba biti pošten i reći da je i Real možda zakinut kada u drugom poluvremenu nije isključen Mangala.

Domaći su šokirali favorizirane goste s dva gola u samo devet minuta igre, a tragičar na početku je bio Raphael Varane koji je zakazao kod oba gola, piše Goal.

Simone Zaza kojeg su svi ismijavali nakon tragičnog jedanaesterca na Euru je golčinom osigurao prednost Valenciji u četvrtoj minuti igre! Primio je loptu na desnoj strani kaznenog prostora leđima okrenut prema golu. Iza njega je stajao Varane ali ga nije uspio iskontrolirati, Zaza je silovito opalio iz voleja i pospremio loptu koju je nemoguće obraniti u Realovu mrežu.

Samo pet minuta je trebalo domaćima za novi gol. Bila je to brza akcija u kojoj se igrači Reala nisu uspjeli posložiti. Varane je izgubio loptu negdje na centru, a kontru su završili Nani i Orlleana koji je pospremio i drugu loptu u Navasovu mrežu.

Realu se 14 godina nije dogodilo da u prvih 10 minuta utakmice primi dva gola! Posljednji put im je to napravila Sevilla 2003. godine.

Kraljevi su se vratili u igru u 44. minuti pogotkom Cristiana Ronalda. Marcelo je poslao sjajan centaršut s lijeve strane, Ronaldo je odlično ispratio loptu, oštro je trznuo glavom i smanjio prednost domaćih.

Real je potpuno drugačije ušao u nastavak igre, a Zidane je morao tražiti preokret uvođenjem Garetha Balea u 62. minuti umjesto nevidljivog Jamesa Rodrigueza.

I nakon dosta mirnih 20 minuta nastavka, zaoštrilo se na terenu. Mladi sudac Ricardo de Burgos Bengoetxea je oštetio i Real i Valenciju, ali više će biti ljutiti domaći kojima nisu suđena dva jedanaesterca!

Najprije je sudac napravio previd u 67. minuti kada je nakon velike pogreške Varanea koji je izgubio loptu u vlastitom kaznenom prostoru, Simone Zaza krenuo na Navasa, ali ga je hrvački oborio Dani Carvajal kojemu uopće nije bio cilj ići na loptu. Sudac nije svirao kazneni udarac...

A odmah u sljedećoj akciji je Real oštećen za mogući crveni karton. Žestoko je na Benzemi startao Mangala, ali sudac mu je pokazao samo žuti karton. Slobodnjak iz dobre pozicije kraljevi nisu iskoristili.

Čini se da je Valencia za kazneni udarac zakinuta samo nekoliko minuta kasnije. Sergio Ramos je na samoj crti nagazio Munira koji je bio na lopti, ali sudac čak nije izvukao prekršaj ni izvan kaznenog prostora.

Do kraja je Real napadao, imao nekoliko odličnih prilika, ali pogodak vrijedan boda nije stigao.

Luka Modrić je igrao do 76. minute, a Mateo Kovačić je ostao na klupi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije