Nepravomoćna presuda

Užasnut zbog 15 godina koje je dobio za ubojstvo

09.10.2015.
u 06:15

Sulejman Šehić zaplakao čuvši visinu kazne koja mu je izrečena

Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Sarajevu Sulejman Šehić (60) osuđen je jučer na 15 godina zatvora zbog ubojstva od 2. lipnja u mjestu Zovik u Hadžićima kada je nožem ubio vozača tramvaja Armena Dulića (37) iz Hadžića. Izricanju presude nazočio je i veliki broj radnika GRAS-a te članova obitelji. Nakon što je čuo visinu kazne, okrivljeni Šehić je sjeo na stolicu i zaplakao.

Neopravdan zahtjev

Prema optužnici, kobnog dana, oko 13 sati, na autobusnom stajalištu u Donjem Zoviku kod Hadžića nožem je u grudi ubo Dulića. Svemu je prethodila prepirka u autobusu GRAS-a do koje je došlo između Šehića i vozača autobusa koji je odbio njegov zahtjev da se zaustavi na mjestu na kojem nije bilo obilježenog stajališta.

- Optuženi je neopravdano tražio od vozača autobusa da zaustavi vozilo na mjestu na kojem nije bilo označenog autobusnog stajališta te je vozača, nakon što je odbio njegov zahtjev, nastavio provocirati - kazao je Ružić. Kako je sudac kazao, Šehić je tada počeo vrijeđati vozača psujući mu majku i obitelj, a tada se u prepirku umiješao i Dulić pokušavajući mu objasni da je zaustavljanje zabranjeno mimo obilježenog mjesta, a na što mu se Šehić drsko obratio i psovao mu. Nakon zaustavljanja autobusa u Donjem Zoviku, Šehić je izašao, a zatim iz džepa hlača izvadio nož na preklapanje koji je prekrio jaknom. Zatim je prišao do prozora gdje je sjedio Dulić i provocirao ga da izađe kako bi se obračunali, navedeno je u optužnici. Dulić je izašao i odgurnuo Šehića, a zatim ga i udario nogom u lijevu natkoljenicu. Šehić je svom snagom zamahnuo i nožem ga ubo u grudni koš. Dulić je uspio prijeći tek desetak metara te je pao prekoputa benzinske crpke Bucomerc, odakle ga je kolega iz GRAS-a autobusom, u kojem je sve i počelo, prevezao do Doma zdravlja u Hadžićima, ali je već prilikom prijma bio mrtav.

Inače, Senadu Dupovcu, odvjetniku osuđenog Šehića, navodno je prijećeno telefonom te mu je rečeno da kako će biti napadnut ako Šehiću ne bude izrečena adekvatna kazna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije