komentar

Uz pobjedu Zrinjskog na Grbavici, još tri slavlja gostiju

za spo Marko Knezovic - Copo  snimio Marko Mikulicc
24.08.2016.
u 09:00

Zrinjski je proslavio pobjedu 1:0 na Grbavici i nastavio nizati uspjehe u derbijima (Široki 1:1, Sloboda 2:0...). Ipak, “sletio” je s 1. mjesta, jer je Sloboda svladala 2:0 Čelik i preskočila Mostarce zbog nešto bolje gol–razlike. I Zrinjski i Željezničar odigrali su loših prvih 45 minuta. Željezničar je “očaj” nastavio u 2. poluvremenu, a Zrinjski zaigrao puno bolje, zabio pogodak te imao još prigoda. Treći poraz Plavih u nizu razlog je što su pred javnost izašle gomile “prljavština” s Grbavice. Trener Miloš Kostić dobio je otkaz. Njegov oproštajni govor igračima “ukrasio” je portale. Navodno je Kostić u “mokrom stanju” prijetio nogometašima i jedva je odstranjen. Uz igrače, navijači prozivaju čelnike kluba, traže ostavke i kazne. Sarajevo, drugi “velikan” iz glavnoga grada, poraženo je na svom Koševu. “Dželat” je bio “slabunjavi” Metalleghe, novak u ligi, čiji se igrači nisu uplašili skupih “divova” s Koševa... Uz Sarajevo i Željezničar, i Olimpic je izgubio kući. Na Otoci je Mladost “omrsila brke” i skočila na visoko 3. mjesto. Sloboda je pak s puno truda na Tušnju “oborila na pleća” oslabljeni Čelik s dva pogotka u drugom poluvremenu. Široki je Brijeg uvezao dvije pobjede. Nakon Zenice, na Pecari je slavio protiv solidne Krupe, koja se dobro branila sat vremena, ali više nije mogla. Vitez je u susret protiv Radnika ušao (čini se) opijen pobjedom protiv Željezničara u srijedu. Do završnice je izgledalo da će biti neodlučeno, ali i zadnjih 10-12 minuta Bijeljinci su zabili čak tri pogotka i odnijeli sva tri boda u Semberiju. Nakon Jajca (2:1) momčad Slavka Petrovića ostvarila je drugu gostujuću pobjedu. Problem Radnika je (kao i lani) igrati u Bijeljini, gdje je osvojio samo bod (Mladost 0:0).

Popravi li “kućnu radinost”, Radnik će opet konkurirati za Europu... U 6. je kolu posjet bio slab – šest je susreta vidjelo manje od 10 tisuća ljudi (najviše ih je bilo na Grbavici – 4000). Zato su strijelci bili bolji nego ijednom jesenas (20 golova - 9 domaćini, 11 gosti). U četiri susreta pobjede su ostvarili gosti, samo Široki i Sloboda kući.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?