Derbi Zrinjski - Velež

Uz laku pobjedu uspjeli sačuvati igrače za derbi sa Sarajevom

BiH,19.10.2016.Mostar,Stadion Bijeli Brijeg, Kup utakmica Zrinjski-Velez Photo :Stojan Lasic
21.10.2016.
u 09:00

Bila je to nikad lakša pobjeda Zrinjskog u gradskom derbiju protiv Veleža. Velež nije imao gotovo ništa od igre, Zrinjski je na ovaj susret izašao s pričuvnom postavom, a kad je došao do vodstva, “digao je ručnu” i susret samo priveo kraju. Pobjeda od 3:0 ujedno je bila i najviša pobjeda plemića u povijesti gradskih derbija. Bilo je onih nogometaša poput Danijela Stojanovića koji su se nastojali istaknuti za neke iduće utakmice.

Pečat Stojanovića

Stojanović je zapravo stavio pečat na utakmicu s jednim lijepim pogotkom iz slobodnjaka i lijepom asistencijom za Jovića. Ponovno je pozornost na sebe skrenuo Milan Žeravica, dok je i Ante Radeljić također pružio dobru igru. Bilo kako bilo, strateg Veleža Ibro Rahimić nakon utakmice bio je realan.

- To je to čime raspolažemo u ovom trenutku. Nama je cilj izvući maksimum iz ove momčadi do kraja polusezone, a nakon toga ćemo se sigurno pojačati s 10-ak kvalitetnih nogometaša. Zrinjskom čestitam na pobjedi, bili su u svakom trenutku bolja momčad - kazao je Rahimić.

Struka Zrinjskog uspjela je sačuvati većinu svojih nogometaša za subotnji derbi sa Sarajevom. Trener plemića Vinko Marinović izrazio je žaljenje što stjecajem okolnosti nije uspio poštedjeti i Tomića.

- Najvažnije je što smo ovaj susret završili bez nekih ozljeda. Uspjeli smo ostvariti važnu pobjedu i bilo je teško kako smo očekivali. Ove utakmice uvijek imaju specifičnu težinu bez obzira na to što je bila vidljiva razlika u kvaliteti. Osim toga, uspjeli smo odmoriti većinu naših igrača i sada se okrećemo utakmici protiv Sarajeva - kazao je Marinović.

Poraz juniora

Inače, junori HŠK Zrinjski izgubili su i u uzvratnoj utakmici juniorske Lige prvaka od Züricha rezultatom 6:0. Poslije pobjede od 0:3 u Mostaru nogometaši Züricha slavili su uvjerljivo i u uzvratu protiv bh. prvaka. Zrinjski je nastupio u sastavu: Medan, Bubalo, Šetka, Vulić, Bošnjak, Šunjić, Rozić, Ćavar, Ljubić, Albijanić i Krstanović (još su igrali Božić, Džida i Miličević).•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije