Ante Markota, trener nogometašica Čapljine

Uz jaču logistiku, natjecali bismo se bez problema u Premijer ligi

16.01.2017.
u 08:00

Brz, tehnički potkovan, beskompromisan, bio je kao nogometaš Ante Markota koji je manje-više nosio dres svih klubova iz čapljinske općine, od matične Neretve iz Čeljeva, Čapljine, GOŠK-a…, pa dubrovačkih klubova, a stigao je i do probe u zagrebačkom Dinamu. Svi koji su ga imali prilike gledati u kasnijoj igračkoj dobi čudili su se što karijeru nije pisao u prvoligašima BiH, Hrvatske, pa i dalje. Isto tako, nitko od onih koji su poznavali njegov stil nije ga mogao zamisliti u ženskom nogometu, ali “čudni su putovi Gospodnji”, pa se tako prije 3 godine Ante Markota upustio u formiranje ŽRK Čapljina, piše Večernji list BiH.

Mnogobrojni pozivi

Ide mu više nego dobro, imajući u vidu pozive u reprezentacije BiH i Hrvatske njegovim djevojkama koje se trenutačno natječu u južnoj skupini 1. federalne lige. Na pitanje u čemu je tajna učestalih poziva, Markota kaže: - Kao trener, sebi ne mogu dopustiti da mi igrač, odnosno igračica koja dobije poziv za neku od reprezentacija na provjeru ode nespremna. Bilo bi me sramota da je pitaju - tko ti je trener, a ona kaže Ante Markota. Moje cure se na pozive u reprezentaciju odazivaju spremne, naglašava Markota i s ponosom niže: - Rahela Vego, Gabrijela Dugandžić i Antea Čuljak su se upravo vratile s taktičko-tehničkih i tjelesnih testiranja u hrvatskim vrstama U17 i U16. Naravno, sve tri su zadovoljile. Gabrijela je odmah iz U16 prebačena u U17, a na pripremama je bila još jedna naša igračica - Ana Previšić koja trenutačno s roditeljima živi u Njemačkoj, gdje je nastavila igrati.

Pozivi i za bh. vrstu

Krajem ovoga i početkom idućega mjeseca slijede provjere za reprezentaciju BiH. Prva na popisu je Ana Bakalar čija se vrsta U19 plasirala u 2. krug kvalifikacija za EP. U toj vrsti su još dvije naše igračice Frančeska Šimić i Minela Gačanica koje igraju za mostarsku Eminu. Slijedi im nekoliko provjera, vjerojatno protiv Srbije, a onda u ožujku nastavak kvalifikacija. Pozivi su najavljeni Sari Musulin koja je standardni član U17, Maji Jelčić (2004.) i još dvjema djevojkama. U tom krugu je i Veronika Terzić, članica U19 Hrvatske, koja sada igra za Metković, u dahu kaže Markota i naglašava: - Bez pretjerivanja mogu reći da od 2000. godišta i mlađih na prostoru bivše Jugoslavije nema bolje ekipe od naše. Nemamo starijih djevojaka. Da je bolja logistika, uz povratak nekih igračica, bez problema bismo mogli igrati Premijer ligu, mislim da bismo bili odmah iza SFK Sarajevo, zaključuje Markota. Uglavnom, na priznanja koja stižu nogometašicama Čapljine njihovi muški kolege mogu biti zavidni.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije