Slučaj u B.Gradišci

Utopljenik majku 7 dana mrtvu držao u kući

24.05.2016.
u 10:00

Gotovo tjedan dana Dragutin Ninković (49) iz gradiškog naselja Senjak držao je u kući mrtvu majku Kosu (78), a potom skočio u Savu. Dragutina, koji je prema policijskim navodima pokušao samoubojstvo, u nedjelju ujutru iz vode su živog izvukli policajci Milivoje Čupić i Kasim Beganović, uz pomoć mještana Brane Milojčića i Slavka Mekinjića. Njemu je ukazao pomoć u gradiškom Domu zdravlja, a potom je smješten na neuropsihijatriju Opće bolnice. Prema navodima policije i svjedoka, Dragutin Ninković se opirao spasiocima, pokušavajući i dalje sebi oduzeti život. Tom prilikom rekao je da se u kući nalazi tijelo njegove majke. To je bio jasan znak policiji da provjeri Dragutinove navode.

- Policajci su zatekli beživotno tijelo Kose Ninković. Očevidom je utvrđeno da nema tragova nasilja. Obdukcijom u Zavodu za sudsku medicinu u Banjoj Luci jučer je konstatirano da je smrt nastupila prirodnim putem, prouzročena zastojem srca – navode u policiji. Ovaj događaj uznemirio je mnoge građane grada na Savi koji iznose različite verzije te prepričavaju cijeli događaj. Oni uglavnom nagađaju okolnosti pod kojima je Kosa preminula te uzroke pokušaja samoubojstva te način spašavanja njezinog sina. Policijskim očevidom i obdukcijom demantirane su priče da je Dragutin zadavio majku pa potom odlučio sam sebi presuditi u obližnjoj rijeci. Njihovi susjedi kažu da se Dragutin, koji je radio u “Parking servisu”, a prije nekoliko godina dobio otkaz, često opijao i maltretirao majku. To je bila posljedica njegovog lošeg psihičkog stanja, zbog čega se Kosa mnogo brinula, kažu susjedi. Nitko pouzdano ne zna, zbog čega Dragutin Ninković, vidjevši da je Kosa preminula, nije prijavio njezinu smrt. Mještani naselju Senjak sve pripisuju Dragutinovu lošem psihičkom stanju, njegovoj bolesti i siromaštvu. Inače, Dragutin je sam živio s majkom, a njihova kuća je dan poslije očevida ostala prazna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije