HKUD Didak Gradnići

Uspješno čuvaju i njeguju kulturnu 
i tradicijsku baštinu svoga kraja

24.01.2017.
u 09:00

Od svog utemeljenja 2010. godine, članovi folklorne, dramske, recitatorske, tamburaške, pjevačkih i drugih sekcija koje djeluju pri Hrvatskom kulturno-umjetničkom društvu “Didak” župe Gradnici, uspješno čuvaju i njeguju kulturnu baštinu svoga kraja i promiču ostale kulturne i tradicijske vrijednosti hrvatskoga katoličkog puka Brotnja i Hercegovine. Posebno se u svom radu ističu članovi folklorne i dramske sekcije bez kojih se ne može ni zamisliti održavanje tradicionalne kulturne i duhovne manifestacije “Didakovi dani”.

Naime, do sada su članovi tih sekcija priredili dvije vrlo uspješne kazališne predstave (“U godinama gladi” i “Učiteljice”), koje vjerodostojno oslikavaju lik i djelo poznatog broćanskog franjevca fra Didaka Buntića i njegovo neumorno zauzimanje za prava siromašnog i obespravljenog hercegovačkog puka. Kako bi se nastavio taj kontinuitet, nedavno je HKUD “Didak” župe Gradnići započeo upis novih članova u folklornu sekciju te pozvao sve zainteresirane mlade ljude iz župe i ostalih dijelova Brotnja da se učlane u tu sekciju. Upis će trajati do 3. veljače, a sve informacije u vezi s tim mogu se dobiti na brojeve mobitela: 063/898-888 ili 063/325-286.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije