"Djoni"

Univerzitet Angele Merkel ima novi singl

angela
15.04.2015.
u 12:09

Tuzlanski bend Univerzitet Angele Merkel snimio je novi singl nazvan "Djoni" i najavio svoj prvi album koji bi krajem godine trebao izaći u izdanju Dallas Recordsa.

"U vremenu razlika, ako imate malo dara, osjetite da nešto u zraku nije uredu. Potpuno prirodan osjećaj. U istom procesu je nastao naš novi singl 'Djoni', za koji vjerujem da neće naći put do puka regije", kazao je Adis Selimović, autor teksta i glazbe ove pjesme."Nekako mi daleko lakše osjetimo 'miris' roštilja, alkohola, blage agresije u muzici, kako folk muzičara, tako i pojedinih 'urbanih' bendova, za pojmove Balkana. O tom disco soundu i govorimo. Ne znam kako nauka to objašnjava, vjerojatno je to pitanje same genetike, krvnih zrnaca... Nama je 'Djoni' više kao personifikacija jednog vremena, duha, bezbrižnog stanja, jedan mali hommage vremenu i kulturi. Mi ustvari ne želimo da je ljubav bol, niti da je smrt fašizmu samo floskula, bazično. Recimo da smo 'Djonija' tretirali kao terapiju u eteru", dodao je Selimović. Aranžman pjesme radili su Adis Selimović i Enes Zlatar Bure, a mastering Đani Pervan. Glazbeni producent bio je Enes Zlatar Bure.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije