Susret Džindić - Bodonyi:

Unaprijediti privrednu suradnju

sastanak
01.06.2016.
u 16:23

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić razgovarao je danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, s veleposlanicom Francuske u Bosni i Hercegovini Claire Bodonyi o suradnji BiH i Francuske iz oblasti energetike, te namjenske i automobilske industrije.

Također, dogovoreno je organiziranje zajedničkog sastanka privrednika iz Bosne i Hercegovine i Francuske, te je, ovom prilikom, veleposlanica Bodonyi pozvala sve bh. privrednike da prisustvuju predstojećem summitu u Parizu u srpnju, kako bi ostvarili poslovne kontakte i unaprijedili međusobnu suradnju.

Na sastanku je bilo riječi i o izradi državne i entitetskih energetskih strategija, jer je to jedna od obaveza iz Sporazuma o Energetskoj zajednici. Energetske strategije bi omogućile i pristupanje europskim fondovima kojima Europska unija stimulira privredu zemalja koje nisu njene članice.

Bosanskohercegovačke kompanije iz oblasti namjenske i automobilske industrije sigurno mogu naći plodno tlo kada je u pitanju francusko tržište, zajednički je zaključak današnjeg sastanka.

Džindić i Bodonyi opredijeljeni su za ulaganje dodatnog napora kako bi suradnja dvije zemlje postigla zavidan nivo.

Federalni ministar je zahvalio veleposlanici na podršci Francuske u razvijanju poslovne suradnje između dvije prijateljske zemlje, priopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?