JOSIP KRSTANOVIĆ

‘Umoran sam od provjera, odričem se svoje mirovine’

branitelj
VL FOTO
11.07.2013.
u 09:29

Hrvatski branitelj Josip Krstanović se odlučio na radikalan potez

Umoran od slanja dokumentacije kojekakvim službama i ustanovama u FBiH, a pogotovo sarajevskome revizijskom timu, te načina borbe koji bi mu barem donekle osigurao dostojanstvenu svakodnevicu, hrvatski branitelj iz Tomislavgrada javno se preko portala Tomislavcity odrekao ranije stečenog prava na mirovinu. Josip Krstanović Joćko - satnik, sudionik Domovinskog rata, pripadnik HOS-a i HVO-a od 1992. do 1995. godine, a kasnije i pripadnik Prve gardijske brigade A.B.B. i kako tvrdi, najelitnije postrojbe Vojske FBiH - Brigade za žurno djelovanje (Rendžeri - Jajce), a danas samohrani otac, mirovinu po zapovjednoj odgovornosti ostvario je u FBiH.

Prije no što eventualno dobije odluku o gubitku prava na mirovnu, što je kaže vrlo izvjesno s obzirom na to tko je ministar branitelja u FBiH, Joćko se javno odriče mirovine. “Izjavljujem da je sav moj ratni put hrvatska neovisna država. Iako ona nije ostvarena, i dalje živim u toj nadi da ću u takvoj državi živjeti ja i moje dijete (obitelj). Ovo što radite Hrvatima i meni osobno, činite to iz razloga kako bi nas razjedinili, ali prava koja sam ostvario u vojsci BiH me ne zanimaju! Javno se odričem svih prava u BiH kao pripadnik HOS-a i HVO-a. Smatram da su korumpirani šljam u vlasti bivši i sadašnji zastupnici koji se “bore” za interese hrvatskog naroda u BiH i u takvoj misiji koja razjedinjuje hrvatske branitelje nitko neće uspjeti. Istinske branitelje samo možete ujediniti, a vi ‘ministrići’ prije ili poslije završit ćete u zatvoru.

I, ako niste znali, u 21. stoljeću nije nikakva novost da ljudi trebaju jesti i piti. Ministru Zukanu Helezu koji je navodno i ministar Hrvatima, napominjem - dok živimo mi, istinski branitelji, s nama živi i ljubav prema hrvatskoj državi”, poručio je Josip Krstanović. Federalni ministar za pitanja branitelja Zukan Helez unatoč presudi Ustavnog suda ne odustaje od revizije, posebice u hrvatskim županijama kako bi što veći broj branitelja HVO-a ostao bez naknada i prava.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?