NASTAVAK ČISTKI

Umjesto Pravdića za prvog čovjeka imenovan Vujev

autocesta
VL FOTO
02.06.2011.
u 09:37

Ekspresno je novi Nadzorni odbor smijenio predsjednika uprave, direktora Ljubu Pravdića, izvršnog direktora za ekonomske i pravne poslove Begu Murtića te izvršnog direktora za tehničke poslove Mirsada Dizdarevića

I u Cestama Federacije BiH nametnuta vlast u Federaciji BiH nastavila je s čistkama bez ikakvih kriterija, osim stranačke podobnosti. U samo 24 sata provedena je procedura smjene i imenovanja novih kadrova na čelo uprave. U ponedjeljak je, naime, zasjedala nametnuta Vlada Federacije BiH i smijenila Nadzorni odbor Uprave za ceste FBiH. Imenovala je famozni privremeni Nadzorni odbor, iako takva mogućnost ne postoji ni po jednome zakonskom uporištu. Za predsjednika NO-a Uprave cesta imenovan je Zijad Požegić, a za članove Ranko Krneta, Amadeo Mandić, Miroslav Galić i Marko Musić.

Ekspresne odluke

Sutradan je odmah sazvana Skupština društva na kojoj je potvrđeno imenovanje Nadzornog odbora. Ekspresno je novi Nadzorni odbor smijenio predsjednika uprave, direktora Ljubu Pravdića, izvršnog direktora za ekonomske i pravne poslove Begu Murtića te izvršnog direktora za tehničke poslove Mirsada Dizdarevića. Umjesto Pravdića su na poziciju prvog čovjeka Cesta imenovali Filipa Vujeva iz Livna, koji je diplomirani inženjer geodezije. Da bi to uspjeli provesti, Nadzorni je odbor morao mijenjati Statut i opće uvjete koji su potrebni da bi se na čelu Uprave za ceste našao netko izvan graditeljske branše. Tako je navedeno da budući predsjednik Uprave može biti i netko iz ekonomske ili pravne branše. Samo dan kasnije Nadzorni je odbor vratio na svoje pozicije Murtića i Dizdarevića. Za sve te odluke potrebna je još formalna potvrda Vlade Federacije i oko promjena Statuta Uprave, ali i imenovanja novog prvog čovjeka Uprave za ceste Federacije BiH.

Samo fotelje

Ovakav red stvari u izmjenama vodećih kadrova federalnih uprava, agencija i institucija nimalo ne čudi budući da je na još upitniji način upravo imenovana nova Vlada Federacije BiH. I sve druge ekspresne izmjene u javnim poduzećima i upravama motivirane su isključivo željom da se domogne što više fotelja koje bi se mogle dodijeliti stranačkim kolegama. Zanimljivo je da nova vlast nije do sada donijela niti jedan reformski zakon koje su navodili kao prioritete u budućem radu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?