Skandal u Meksiku

Umjesto kemoterapije djeci davali vodu

kemoterapija
22.01.2017.
u 12:50

Meksičko ministarstvo zdravstva najavilo je dubinsku istragu nakon optužbi da se djeci u javnim bolnicama umjesto kemoterapije davala 'destilirana voda'...

Meksičko ministarstvo zdravstva najavilo je dubinsku istragu nakon optužbi da se za vrijeme mandata bivšeg guvernera Veracruza djeci u javnim bolnicama umjesto kemoterapije davala 'destilirana voda'.

Detaljna će istraga biti provedena kako bi se provjerili navodi aktualnog guvernera meksičke savezne države Veracruz Miguela Angela Yunesa Linaresa. On je naime početkom tjedna na konferenciji za novinare ustvrdio da su se djeca oboljela od raka za vrijeme mandata njegovog prethodnika Javiera Duertea u državnim bolnicama liječila - lažnim lijekovima. 

- Testirali smo lijekove koji su se davali djeci, a nalazi analize kažu da se je djeci umjesto kemoterapije ubrizgavala inertna tvar, praktički destilirana voda, izjavio je Yunes Linares, piše BBC. 

- Radi se o zaista brutalnom zločinu na štetu života djece. Analiza je pri kraju i nakon toga ćemo poduzeti sve potrebne pravne korake, zaključio je aktualni guverner Veracruza. 

Osim lažne kemoterapije, istraga je pokazala da su se koristili lijekovi kojima je istekao rok trajanja te da su se za detekciju HIV-a koristili neadekvatni testovi. 

Ono što je posebno zanimljivo u cijeloj priči je to da bivšeg guvernera Javiera Duertea nitko nije vidio već nekoliko mjeseci. On je nestao u listopadu prošle godine, samo tjedan dana nakon što je sišao s vlasti i nekoliko dana nakon što su se pojavile prve optužbe o njegovoj korumpiranosti. 

- Ove optužbe na račun Duertea zaprepastile su cijeli Meksiko, a ministar zdravstva Jose Narro Robles obećao je postupke protiv svih uključenih osoba i kompanija ukoliko i istraga ministarstva zdravstva potvrdi neregularnosti, prenosi 24sata.hr. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?