Derbi kola

Ulog u derbiju veći je i od tri boda

BiH,19.10.2016.Mostar,Stadion Bijeli Brijeg, Kup utakmica Zrinjski-Velez Photo :Stojan Lasic
22.10.2016.
u 09:00

Plemići će danas dočekati vjerojatno i svog najvećeg rivala u utrci za naslov prvaka - Sarajevo. Ta je utakmica danas na rasporedu u 16 sati pod Bijelim brijegom u Mostaru.

Loša tradicija za plemiće

- Pobjedom protiv Sarajeva možemo povećati prednost u odnosu na ovu momčad koja nam je, uz Željezničar, najozbiljniji konkurent u borbi za naslov. Vidjet ćemo kakvo je stanje sa Širokim, hoće li se i taj klub uključiti u borbu za vrh, ali sigurno da su to momčadi koje će nastojati skinuti nas s vrha i uključiti se u borbu. Krupa je odlično odigrala dosadašnji dio prvenstva, ali mislim kako je realno da za vrh pretendiraju 3-4 momčadi koje su vodile glavnu riječ i u prethodnim sezonama, otvoreno je rekao trener plemića Vinko Marinović.

Zrinjski nema baš dobru tradiciju kada su u pitanju susreti sa Sarajevom. Inače, to je jedina momčad koja je plemićima ove sezone nanijela poraz.

- Sarajevo je ove sezone imalo nešto slabiju formu, ali dolaskom trenera Mehmeda Janjoša podiglo je svoju igru. Ono što je važno istaknuti je činjenica kako nemaju očekivanu realizaciju, no stvaraju puno prilika. Ova utakmica je i za nas iznimno značajna, te očekujem kako će moji igrači pružiti maksimum kako bismo mogli uzvratiti Sarajevu za poraz na Koševu.

Sigurno neće biti lako, s obzirom na to da će i naš teren biti iznimno težak za igru te da u derbi utakmicama odlučuju neki sitni detalji ili možda neke individualne pogreške. Oni su čvrsta momčad koja sigurno zaslužuje maksimalni respekt s naše strane. Derbi će privući pozornost ljubitelja nogometa u BiH i nadamo se kako će naša utakmica opravdati taj epitet, dodao je Marinović.

Pritisak

Nekoliko nogometaša Zrinjskog, poput Ognjena Todorovića i Nemanje Bilbije, svojedobno je igralo za Sarajevo. Nakon prelaska u Zrinjski igraju i u boljoj formi nego u Sarajevu i postižu velike rezultate. Todorović je kazao kako je razlika između ova dva kluba u tomu što kod Sarajeva postoji neki bezrazložni pritisak.

- Ovaj derbi je kao i svaki drugi jako zahtjevan, kako zbog terena i vremenskih uvjeta tako i zbog samog protivnika koji diže formu u posljednje vrijeme. Imaju samo jedan poraz i moramo ih shvatiti uistinu ozbiljno. Mi idemo na pobjedu, ali Sarajevo nikada ne treba podcijeniti i otpisati jer su nam oni najozbiljniji konkurent u borbi za naslov, kazao je Todorović, dodavši kako je, po njegovu mišljenju, Sarajevo pred ovaj derbi pod većim pritiskom.

Todorović nije želio previše govoriti o slabim stranama Sarajeva, nabacio je samo kako se momčadi dobro poznaju, a ako nešto mora istaknuti, to je “nešto sporija obrana koja ipak ne prima previše pogodaka, pa je pitanje kolika je i to slabost za Sarajevo”.

Bilo kako bilo, Mostarci će danas istrčati u postavi: Kozić - Čolić, Jakovljević, Katanec, Stojkić - Tomić, Petrak, Bilbija - Peko, Todorović i Mešanović.

Momčad bi mogla biti postavljana u napadačkoj 4 - 3 - 3 formaciji.

U momčadi plemića jedino neće nastupiti Barić, dok je upitan nastup Žeravice.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije