Istraživanje Direkcije za europske integracije pokazalo

Ulazak BiH u Europsku uniju podržava 91% građana FBiH, 58% iz RS

GRAFIK
22.05.2015.
u 10:08

Ako bi sutra u BiH bio referendum s pitanjem “Podržavate li ulazak BiH u EU”, 78% građana BiH glasalo bi potvrdno, rezultati su istraživanja javnog mnijenja koje je Direkcija za europske integracije provela u BiH od 16. do 27. ožujka 2015. godine, a Vijeće ministara o tome jučer na sjednici prihvatilo informaciju.

Reforme i život

Ulazak u EU podržava 91% ispitanika iz FBiH, te 58% ispitanika iz RS. Stanovnici koji su za ulazak u EU kao razloge podržavanja najčešće spominju stvaranje većeg broja kvalitetnih radnih mjesta (44%) i jamstvo trajnog mira i stabilnosti (20,5%). Od 13,5% stanovnika BiH koji bi glasali protiv ulaska u EU, 62,3% ih smatra kako bi se troškovi života i poreza povećali, dok 12,3% smatra kako bi ulazak u EU značio gubitak kulturne raznolikosti, navodi se u istraživanju koje je provedeno metodom CATI (računalno posredovano telefonsko istraživanje) na 1200 stanovnika BiH starijih od 18 godina...

... VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?