Potpisano primirje

Ukrajina i proruski pobunjenici dogovorili prekid vatre!

porošenko
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
05.09.2014.
u 16:00

Sporazum je potpisan nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin u opticaj pustio mirovni plan od sedam točaka

Ukrajinska vlada i proruski pobunjenici na sastanku u Minsku potpisali su preliminarni protokol za prekid vatre, izjavio je ukrajinski predsjednik Petro Porošenko, javlja BBC.

Istovremeno, zapad priprema nove sankcije protiv Rusije koju optužuje kako pobunjenicima na istoku zemlje šalje vojsku i oružje, što Moskva negira.

U pregovorima u bjeloruskoj prijestolnici sudjelovali su bivši ukrajinski predsjednik Leonid Kuchma, ruski ambasador u Ukrajini Mikhail Zurabov te vođe samoproglašenih 'narodnih republika' Donjecka i Luhanska.

Sporazum je potpisan nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin u opticaj pustio mirovni plan od sedam točaka koji uključuje zaustavljanje 'ofenzivnih operacija' ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika, međunarodni nadzor prekida vatre, bezuvjetnu razmjenu zatvorenika i koridore za slanje humanitarne pomoći.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?