Granična policija BiH

Uhvaćen raspačavač milijuna lažnih eura

24.09.2016.
u 09:00

Na granici prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu lišena su slobode četvorica jer ih zbog krađa potražuju policija i pravosuđe, kažu iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Tako je kod Gradiške lišen slobode Željko Tadić (33), kojega traži Općinski sud u Konjicu, pa je predan službenicima Sudske policije Odžak.

Na MGP Izačić uhićen je Elvis Jusić (32), kojega potražuje Općinski sud u Bihaću, a na MGP Rača Aldin Komabarić (22).

Javnosti je odranije jedino poznat Marinko Čenić (54) iz Novog Sada, državljanin Srbije i Bosne i Hercegovine, a on je na istom prijelazu uhićen po nalogu Osnovnog suda u Gradišci.

Inače, Čenić je svojedobno bio iza rešetaka nakon otkrića ilegalne tiskare u Zrenjaninu u kojoj su se izradili milijuni krivotvorenih eura i dolara, ali i druge valute, te su raspačavani po čitavom svijetu. Novosadska policija je pri iznenadnom upadu zaplijenila 106.200 lažnih novčanica, i to u apoenima od 50 i 100, kao i veću količinu “neobrađenih novčanica”, a u improviziranom prostoru zatečeni su Zoran Radojčin iz Zrenjanina, bivši policajac, a potom vlasnik tvrtke za tiskanje “Zodijak” i Predrag Bojović iz Kuta kod Nikšića.

Osim njih, utvrđeno je da su u tiskanju lažnog novca sudjelovali Tibor Tapai (37) iz Zrenjanina i Zoran Bojanić iz Šida.

Kao preprodavači krivotvorenih eura, dolara i konvertibilnih maraka uhvaćeni su Marinko Čenić, kod kojega je pronađeno 100.000 lažnih dolara, i Željko Golub iz Šida, od kojega je zaplijenjeno 309.000 lažnih dolara, 60.000 konvertibilnih maraka i razna krivotvorena dokumentacija.

Prema pretpostavkama policije, ova skupina je lažne novčanice distribuirala po Srbiji i Crnoj Gori, kao i po susjednim zemljama.

Kako je kazao pukovnik Dobrivoj Panić, radi se o jako kvalitetnim novčanicama, za čiju je izradu korištena najsuvremenija oprema.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije