POSLJEDNJI KUM

Uhvaćen posljednji ‘boss’ koji se sumnjičio za atentat na Leotara

nisko
VL FOTO
19.01.2011.
u 09:03

Uhićen Nijaz Karkelja Nisko zbog povezanosti s krađama vozila, reketiranja...

Jedan od posljednjih kumova iz stare garde sarajevskog podzemlja Nijaz Nisko Karkelja uhićen je zbog povezanosti s brojnim krađama vozila, otimačinama, reketiranju i iznuđivanju novca. Javna je tajna da se već 15 godina preko njega može posredovati kada su u pitanju otuđenja vozila između dva Sarajeva, ‘federalnog i Istočnog’.

Međutim, Karkelja je puno poznatiji javnosti kao jedan od osumnjičenih u “slučaju Leotar”. Upravo je on, prema tvrdnjama svjedoka Armana Jašarevića, podmetnuo eksplozivnu napravu pod automobil nekadašnjeg zamjenika ministra unutarnjih poslova Federacije BiH Joze Leotara. Međutim, istraga oko ovog zločina još uvijek nije dovršena (!?).

Također, Karkelja se nalazio i na famoznom popisu nekadašnjeg ministra MUP-a Sarajevo Ismeta Dahića, koji je nabrojao njih 14 koji teroriziraju grad. Većina ih je već likvidirana, a radilo se o Ramizu Delaliću Ćeli, Selveru Lekiću, Ismetu Bajramoviću, Taibu Torlakoviću... - Uz Niska, osumnjičeni automafijaši su Dejan Vuković Superbeba, Srećko Trifković, Mithad Londrc, Srećko Mandić, Miroslav Samardžić i Predrag Spaić, inače sin prije četiri godine mafijaški likvidiranog Ratka, na čijem je imanju svojedobno tražen Milorad Ulemek Legija.

Nijaz Karkelja, inače suvlasnik kafića Princeza, višekratno je prijavljivan zbog nanošenja teških ozljeda, izazivanja opće opasnosti, lažnog prijavljivanja, nedopuštene trgovine, prostitucije... Nakon jednog upada u njegov noćni klub, IPTF je smijenio 20 policajaca. S druge strane, najbolja ilustracija stanja u sarajevskom pravosuđu i Niskine moći jest činjenica da je u svim procesima protiv njega, još od 1993., izrečena samo jedna presuda: sudska opomena za kazneno djelo - klevete!? Ostali procesi su ili zastarjeli ili su na putu da uđu u drugo desetljeće odvijanja.

Komentara 2

KO
komentarist
08:30 20.01.2011.

Gospodo, sramotno je pogriješiti Prezime u naslovu - napisali ste Leotar, umjesto Leutar.

Avatar Panter2007
Panter2007
00:20 21.01.2011.

Tako je strucnjaci su Nepismeni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?