Izgredi tijekom susreta Zrinjski - Velež

Uhićeno pet huligana koji su baljakama gađali navijače Zrinjskog

baklje
Stojan Lasić
05.05.2016.
u 07:12

Za vrijeme nogometnog susreta s uzvišenog dijela tribine stadiona Zrinjskog gdje su bili navijači Veleža bačeno više baklji među navijače Zrinjskog koji su se nalazili na donjoj tribini stadiona

Policija u Mostaru privela je petoricu huligana, navijača Veleža koji su zapaljenim baljakama gađali navijače suparničkog gradskog kluba Zrinjskog te su razbili vjetrobransko staklo na autobusu i provocirali pripadnike snaga reda, izvijestila je u srijedu navečer policija nakon odigranog gradskog derbija Premijer nogometne lige BiH, javlja Hina.

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić izjavio je kako je za vrijeme nogometnog susreta s uzvišenog dijela tribine stadiona Zrinjskog gdje su bili navijači Veleža bačeno više baklji među navijače Zrinjskog koji su se nalazili na donjoj tribini stadiona. Po njegovim riječima zahvaljujući sreći nije došlo do težih posljedica.

Mediji u Mostaru navode da je jedna baklja pala pored maloga djeteta, a fotoreporteri su zabilježili taj izgred. Nakon toga navijači Zrinjskog pokušali su se probiti i sukobiti s navijačima Veleža koji su bacali baklje.

Po riječima glasnogovornika Marića navijači Veleža su nakon izgreda u pratnji policije izvedeni s utakmice te vraćeni u istočni dio grada. Tada su uhićena četvorica navijača radi vrijeđanja policije i bacanja baklji.

I uoči samog susreta došlo je do izgreda. Navijači Veleža su razbili vjetrobransko staklo autobusa kojim su stigli na stadion Zrinjskog. Glasnogovornik Marić je potvrdio da je privedena i osoba koja je razbila vjetrobransko staklo na autobusu.

Mostarski Zrinjski se nakon sinoćnje pobjede približio osvajanju Premijer lige BiH, dok će drugi mostarski klub Velež nakon ovoga prvenstva ispasti iz ovoga natjecanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije