Službenici Granične policije BiH

Uhićeni zbog pokušaja krijumčarenja cigareta i duhana

cigarete
25.07.2016.
u 13:02

Službenici Granične policije Bosne i Hercegovine 24.7.2016. godine spriječili su nezakonit promet 1103 kutije raznih vrsta cigareta bez akciznih markica i 92 kutije sa akciznim markicama. Otkrivene su prilikom granične kontrole Forda, slovenačkih nacionalnih oznaka, na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Doljani. U vozilu se nalazili državljani Slovenije, S.K. (1963.) i M.V. (1964.), koji je izjavio da su cigarete njegovo vlasništvo.

Vrijednost cigareta, koje su bile sakrivene na više mjesta unutar vozila, procjenjuje se na oko 5.000 KM. M.V. je uhićen i uz oduzete cigarete bit će predan službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na daljnje postupanje. O događaju su obavješteni Tužiteljstvo BiH i Sud BiH.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina 24.7.2016. godine uhitili su H.A. (1980.) državljanina BiH nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Kalesija zbog kaznenog djela „krađa“. Osoba je kontrolirana na izlasku iz BiH na MGP Popovi i predata službenicima Sudske policije Tuzla.

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 23.7.2016. godine uhitili su bh. državljanina A.DŽ. (1997.). Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Sud BiH raspisao potragu zbog kaznenog djela „organiziranje terorističke grupe“ u vezi sa kaznenim djelom „terorizam“. A.DŽ. je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istoga dana na MGP Izačić na ulasku u BiH zhićeni su M.Đ. (1989.) jer ga je potraživao Općinski sud Zavidovići zbog kaznenog djela „krađa“ i J.M. (1982.) za kojom je Ministarstvo unutarnjih poslova Tuzlanske županije raspisalo potragu zbog kaznenih djela „krađa“ i „prevara“. Državljane BiH službenici JGP Izačić predali su službenicima Sudske policije Bihać. Mješovita patrola službenika JGP Gorica i Policijske postaje Imotski Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske 22.7.2016. godine spriječila je nezakonit promet 26 kilograma rezanog duhana. Duhan je otkriven prilikom granične kontrole Mercedesa, nacionalnih oznaka BiH, u graničnom pojasu na području Posušja. Vozilom je upravljao S.K. (1983.) državljanin BiH. Duhan je predat službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije