Istraga nakon prijave silovanja

Mostarac silovao 46 godina stariju susjedu

silovanje
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
26.08.2014.
u 09:14

Silovanje je prijavila 80-godišnjakinja, a kao počinitelja je navela 34-godišnjeg susjeda

Inspektori MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije uhitili su 34-godišnjeg M. S. iz Mostara, nakon što je preksinoć prijavljeno silovanje 80-godišnje starice u Staroj ilićkoj ulici, iza hotela Bevanda. Njima se oko 22.30 sati obratila nesretna žena te je rekla da ju je u njezinoj kući, uz prijetnju noža, silovao 46-godina mlađi susjed. Oni su se odmah sjetili o komu je riječ, jer se radilo o njihovom starom znancu koji je u više navrata uhićivan zbog sitnih provalnih krađa i narkomanije. Kad su ga ubrzo pronašli na kućnoj adresi, on je uporno ponavljao kako nema ništa s tim optužbama te da starica ne govori istinu, a iz njegovog kruga se priča kako ju je i ranije posjećivao te da su se dobro poznavali. S druge strane, ginekološki nalazi ukazuju da se radilo o silovanju, a konačnu riječ bi trebao dati županijski tužitelj Kemal Maksumić koji je osumnjičenog i saslušao prije jučerašnjeg mraka.

- Doista vam ne znam specifičnosti slučaja. Još ćemo vidjeti kakvi su dokazi koje su istražitelji prikupljali do kasno u noć, te što se sve nalazi u izvještaju. Postoje različite tvrdnje žrtve i osumnjičenog, što je uglavnom i slučaj u većini ovakvih djela, pa ćemo još vidjeti, kazao je tužitelj Maksumić. Vidno šokiranoj starici je pružena liječnička pomoć, dok je osumnjičeni zadržan do okončanja kriminalističke obrade.

Mještani Stare ilićke ulice jučer nisu ništa znali o ovom slučaju.

- Nisam čula. Znam da ovdje sama stanuje žena koja bi mogla imati oko osamdeset godina. Znam i za M.S. koji je nama poznat po provalama, a nakon smrti roditelja živi s bratom. Čitav život je tu. Staricu je vjerojatno poznavao jer žive praktički nekoliko kuća jedno od drugog, ali ne mogu vjerovati da nitko nije ništa čuo ni vidio. Pa to je slijepa ulica, rekla nam je začuđeno jedna stanovnica ove ulice.

I drugi stanovnici su redom govorili kako za silovanje nisu čuli, te kako ne znaju gdje se to točno u ulici i kada dogodilo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?