Za 41-godišnjeg Hrvata Michaela R. Vucica Amerikanci nudili milijun dolara

U Hercegovini uhićen bjegunac iz SAD-a, tražen zbog pedofilije

vucic
Foto: Foto: Strani mediji
16.09.2014.
u 09:11

Učitelj je "djelovao mirno i bez grijeha", a ispostavilo se da je zlostavljao učenicu

‘Bjegunac od milijun dolara’, Hrvat Michael R. Vucic (41), uhićen je u Hercegovini. Riječ je o učitelju u američkoj školi u Lake Forestu (Illinois) osumnjičenom za višestruko seksualno zlostavljanje svoje tada 13-godišnje učenice, a pobjegao je iz Amerike krajem kolovoza i od tada je njegova fotografija na tjeralici vrijedna čak milijun dolara. Tolika je, naime, bila ponuđena jamčevina i novčana nagrada za sve koji pridonesu njegovom uhićenju odnosno podijele korisne informacije s policijom.

Kome ide nagrada?

A locirali su ga inspektori PU Mostar, i to prvo u mjestu Služnju kod Čitluka, gdje nije bio na adresi svoje daljne rodbine, pa potom i u Uzarićima kod Širokog Brijega, gdje su ga konačno i uhitili. Kako su potvrdili iz Službe za strance BiH, određen mu je ekstradicijski pritvor u Sarajevu, a u BiH je ušao prije raspisivanja tjeralice. U optužnici se navodi da je Vucic još 2012. u pet navrata u svome uredu zlostavljao 13-godišnju djevojčicu koja je tek sada odlučila progovoriti.

- Dvije godine nakon zlostavljanja, učenica je sve rekla baki i djedu pa je policija pokucala na Vuciceva vrata. No, u tom trenutku nisu imali naloga za uhićenje, što je on iskoristio i s prvim letom pobjegao u Berlin pa mu se sve do danas gubi trag. Sumnjalo se da je u okolici Zagreba, odakle mu je majka, ali se ispostavilo da je u Čitluku, odakle mu je otac, koji je svojedobno ubijen u Americi, gdje je Michael rođen - kažu nam iz pravosuđa. Nedavno razvedeni Michael Vucic s diplomom llinois State University proteklih 18 godina predavao je u školi Gavin South Middle School iz Inglesidea. Ravnatelj škole obratio se pismom isprike svim roditeljima doznavši za kriminalno djelo njihovog zaposlenika. Vucicevi prijatelji i roditelji učenika, ostali su šokirani optužbama na račun učitelja koji je “djelovao mirno i bez grijeha”.

Raskrinkala ga

- Imao je bezbrižan pogled koji smiruje pa i kad mi je dijete u imeniku imalo sve jedinice, trudio se olakšati problem nama roditeljima. Ne mogu vjerovati da je bio kadar išta tako gnusno učiniti. Pa to je bila curica od nepunih 13 godina. Doista je bio svestran. Ponekad je u učionicu znao donijeti gitaru i uveseljavati djecu. Imao je puno prijatelja, pokazivao je ljubav prema životinjama i bio je cijenjen u društvenim krugovima. A da mu se loše piše, Vucic je to shvatio preko profila te djevojčice na društvenoj mreži Facebook, a na kojoj su i dalje komunicirali. Naznačila mu je da će ga raskrinkati što mu je bio dovoljan znak da nestane - priča jedna od majki 13-godišnje djevojčice koja ni približno nije pomislila da je Vucic mogući seksualni predator.

Komentara 1

JE
jetprint
10:30 16.09.2014.

Jedna od majki!? Pa koliko majki može netko imati?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije