šuker:

Uefina kazna je drastična, žalit ćemo se

Šuker
31.05.2016.
u 14:48

Naš cilj na Europskom prvenstvu je proći skupinu, a onda je sve moguće, kazao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS)Davor Šuker u utorak nakon potpisivanja sponzorskog ugovora između HNS-a i Favbet grupacije.

Šuker je naglasio kako je atmosfera u reprezentaciju pozitivna, ali i dodao kako hrvatska vrsta svoju kvalitetu treba pokazati na terenu.

- Na papiru je jedno, ali to treba pokazati na terenu. Nadam se pozitivnom rezultatu na otvaranju EP-a protiv Turske - dodao je Šuker.

Predsjednik HNS-a je pohvalio i pozitivnu atmosferu koja prati reprezentaciju na pripremama za skorašnji Euro.

- Atmosfera u Međimurju, u Koprivnici, u Istri je sjajna. Hvala navijačima na podršci - naglasio je Šuker, kazavši kako će se kockasti vratiti u taj dio Hrvatske odigrati poneku prijateljsku utakmicu za vrijeme kvalifikacija za SP u Rusiji 2018.

Šuker se osvrnuo i na nedavnu kaznu koju je HNS dobio zbog neprimjerenog ponašanja dijela navijača na prijateljskim utakmicama protiv Izraela i Mađarske u ožujku.

HNS je kažnjen sa 150.000 švicarskih franaka, a reprezentacija će dvije domaće utakmice u kvalifikacijama za SP 2018. protiv Turske 5. rujna i Islanda 12. rujna, igrati bez gledatelja.

- Kazna je drastična, a nakon što dobijemo izvješće i vidimo zašto smo kažnjeni, žalitćemo se - rekao je Šuker, još jednom naglasivši kako FIFA i UEFA imaju nultu stopu tolerancije na sve oblike diskriminacije i netrpeljivosti.

Šuker je kazao kako obje organizacije imaju tzv '1-2-3' sustav kažnjavanja.

- Prva kazna je 50,000 švicarskih franaka i zatvaranje jednog dijela stadiona, druga kazna je 100,000 franaka i zatvaranje stadiona, a treća oduzimanje bodova iizbacivanje iz natjecanja - pojasnio je Šuker.

HNS i kladioničarska kompanija Favbet potpisali su ugovor na četiri godine, a financijski detalji ostali su poslovna tajna.

Na pitanje bi li se kladio da će vatreni stići do finala, Šuker je poručio kako se ne kladi.

- Ne kladim se na utakmice, vodeći ljudi iz nogometa ne bi se smjeli kladiti. Zato gledam utakmice i uživam.

Ugovor između HNS-a i Favbet grupacije potpisali su Šuker i generalni direktor Favbeta Andrii Matiukha.

- Hrvatska reprezentacija je prepoznata u Europi u svijetu. Hrvati vole nogomet i sve povezano s nogometom. Ponosni smo zbog ove suradnje i nadam se uspjehu na obje strane - rekao je Matiukha.

Šuker je naglasio da su strani ulagači prepoznali sve što hrvatski sport i nogomet mogu pridonijeti njihovom poslovanju, dodavši kako je nezadovoljan raspodjelom novca koji se od kladionica vrati u hrvatski sport.

- Kladionice godišnje donose Hrvatskoj zaradu od oko milijardu kuna. Nezadovoljni smo koliko se vrati u sport - naglasio je predsjednik HNS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije