Novo ulaganje iz UEFA-e samo je poruka podrške sadašnjem Savezu

Uefa s oko 7 milijuna KM pomaže izgradnju novog nogometnog doma u BiH

savez
21.02.2015.
u 10:11

Nova zgrada NS BIH bi bila smještena u novom dijelu Sarajeva, stara bi bila iznajmljena

Nogometni savez BiH trebao bi uskoro krenuti u realuzaciju projekta izgradnje svoje nove zgrade, novog nogometnog doma u BiH. Kako doznajemo, Nogometni savez BiH navodno je dobio ili je blizu pozitivnom očitovanju na svoj zahtjev u UEFA-i vezan uz ovaj projekt, te se uskoro može očekivati službena potvrda.

Pomoć UEFA-e

UEFA bi s oko sedam milijuna maraka trebala financirati spomenuti projekt. Nogometni savez BiH u projektu bi sudjelovao s oko milijun maraka. Neslužbeno doznajemo kako bi nova zgrada najvjerojatnije bila smještena u novijem dijelu Sarajeva, dok bi stara zgrada na Baščaršiji, koja je u vlasništvu Nogometnog saveza BiH išla ili u najam ili na prodaju. U svakom slučaju, spomenuti objekt u kojem se sada nalazi i djeluje Nogometni savez dobro će doći prilikom nalaženja sredstava koje je potrebno prikupiti za izgradnju nove zgrade. Atraktivna lokacija na kojoj se nalazi sigurno može značiti veliku vrijednost bilo da se nova zgrada proda ili iznajmi. Sadašnji prostor Nogometnog saveza BiH nije najuvjetniji s obzirom na broj zaposlenika. Prostora je malo, pogotovo kad su u pitanju konferencije za medije, razne sjednice zbog kojih NS BiH ponekad mora iznajmljivati konferencije dvorane obližnjih hotela.

Jasna poruka

Gledajući neku širu sliku, ako se ova inicijativa i praktično realizira ovo bi bila jasna poruka podrške sadašnjem rukovodstvu Saveza iz UEFA-e. Jednostavno, da kojim slučajem UEFA sumnja u rukovodstvo Saveza, ne bi ga u tolikoj mjeri podržala s ovako skupim projektom. Nedavno je objavljeno kako je u prostorije Saveza upala SIPA, ali to ustvari nije bilo posve točno. Istina je kako se vode postupci protiv vodstva Saveza po nekoliko anonimnih prijava, te jednom potpisanom prijavom bivšeg člana izvršnog odbora NS BiH Amera Halepa, ali nije bilo upada ili izuzimanja dokumentacija pod prisilom.

Dokumentaciju je Savez sam ustupio na traženje odnijevši je u prostorije institucija koje su je tražili.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije