djeca oduševljena

Učiteljica ukinula domaće zadaće, a njezina poruka u kojoj to objašnjava osvojila je internet

djeca oduševljena
28.08.2016.
u 14:00

Najbolja učiteljica u Teksasu pružila je tračak nade školarcima širom svijeta nakon što je zabranila domaću zadaću, piše RT.

Poruka učiteljice Brandy Young u kojoj govori roditeljima kako je domaća zadaća ukinuta kako bi se dobilo vremena za obitelj brzo je postala viralna, prenosi Net.hr

“Nakon što sam ovog ljeta dosta istraživala”, počinje poruka. “Domaća će se zadaća sastojati samo od rada kojeg učenik nije stigao dovršiti tijekom nastave. Ove godine neće biti formalno propisane zadaće”.

 

Poruka je predana roditeljima na sastanku prije početka nastave u osnovnoj školi Godley. Young tvrdi kako je nedostatak istraživanja o dobrobiti domaće zadaće rezultirao u njenoj odluci te da bi učenici trebali umjesto pisanja zadaće “večerati zajedno kao obitelj, čitati zajedno, igrati se vani i ranije ići u krevet”.

Jedna od majki učenika, Samantha Gallagher podjelila je ovu poruku preko društvenih mreža s komentarom “Brooke već voli svoju novu učiteljicu!”, misleći na svoju sedmogodišnju kćer. Ta je objava u međuvremenu podjeljena preko 70 tisuća puta.

“Ovo je sjajno jer pokazuje koliko bi puno roditelja i učitelja podržalo ovakvu školsku politiku. Posebno za klince u osnovnoj školi”, bio je jedan od komentara.

 

Young je rekla kako je odluka rezultat sloboduumnog nadzornika koji potiče inovacije. “Pokušavam razviti njihove cijele osobe; nema koristi ako odu kući i pišu rad papirom i olovkom”, rekla je.

“Nema dokaza kako bilo koja količina zadaće popravlja akademski učinak učenika nižih razreda osnovnih škola”, rekao je stručnjak za dječje domaće zadaće Harris Cooper sa Sveučilišta Duke.

 

Sigurni smo kako će učenici širom svijeta biti oduševljeni što je netko napokon poslušao njihove tvrdnje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije