Simpozij

Učenje novih metoda

Simpozij
VL FOTO
04.05.2012.
u 11:38

Na simpoziju nazoče liječnici iz Europe koji će prenijeti svoje iskustvo kolegama iz BiH

 

Jučer je u Mostaru otvoren deveti po redu Međunarodni simpozij iz dječje kirurgije i urologije, na kojem su nazočili brojni liječnici ne samo iz BiH, nego i iz Hrvatske, Srbije te eminentni predavači iz Engleske, Italije, Njemačke, ali i Kanade. Kako je kazao ravnatelj SKB Mostar dr. Ante Kvesić i ove godine su organizirali simpozij s work shop radionicama, s tim da će imati teorijska izlaganja, ali i operacije. - Postigli smo to, osim što nam dolaze eminentni liječnici dječje kirurgije, postigli smo i to da nam dolaze dječji kirurzi iz BiH i Hrvatske učiti od najboljih, pogotovo nove metode, kazao je dr. Kvesić. Svoju riječ o simpoziju dao je i prof. dr. Aviar Brack, koji dolazi iz Engleske, rekavši kako je po prvi put u BiH, te kako mu je drago da je dobio prigodu da bude ovdje. Kazao je i to kako je impresioniran bolnicom, te kako je dobra kao i svaka druga u Londonu.

 

Po deveti put u Mostaru, kojeg je dr. Kvesić “prekrstio” Mostarcem je i prof. dr. Maximilian Stehr koji dolazi iz Njemačke, iz Munchena. Dr. Stehr je kazao kako je ponosan što je dio tima liječnika pedijatara. Dr. Nicola Capozza iz Italije po treći put je u Mostaru. On je govorio o minimalnoj invazivnoj kirurgiji kod djece, te kako mu je velika čast što će svoja iskustva prenijeti na svoje kolege. - Za svojih dolazaka puno sam toga naučio. Ja sam dječji urolog i urolog za odrasle, te ću ovom prilikom predstaviti rekonstrukciju mokraćnih cijevi, kazao je prof. dr. Darko Kröpfl, koji dolazi iz Njemačke. Dr. Kvesić je kazao kako se sada radi sve ono što podrazumijeva dječja kirurgija, te kako su uveli i nove metode. - Dolaskom liječnika uvode se nove tehnike i to je zapravo jedini ciljani način edukacije koju mi dobivamo njihovim dolaskom, kazao je dr. Kvesić dodavši kako i mostarska bolnica postaje prepoznatljiva.

Na pitanje novinara je li mostarska bolnica u rangu s bolnicama u Europi, dr. Stern nam je kazao kako jeste, te kako je u nekim dijelovima i naprednija, pogotovo kad je u pitanju moderna tehnologija, dr. Kvesić je kazao kako bolnice i liječnici iz Europe imaju veće znanje. - Ja se ne bi složio s tim da smo u istom rangu, ali smo na putu k tome. Idemo velikim koracima, jer iskustvo je velika stvar, kazao je dr. Kvesić. Svečano otvorenje bilo je na Medicinskom fakultetu, a pozdravne riječi uputili su dr. Ante Kvesić i dr. Branko Bakula. Simpozij je otvorio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?