Stolac

Učenici putuju u SAD i Norvešku

ucenici
ilustracija
01.04.2016.
u 11:00

Drugu godinu za redom SŠ “Stolac” sudjeluje u programu razmjene “Youth Landership and Teacher Professional Development” koji organizira Veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu u suradnji s nevladinom udrugom “Mage Womancare International” iz Pittsburgha, a pod pokroviteljstvom State Departmenta. Zahvaljujući spomenutom programu, šestero učenika u pratnji profesora Darka Jarka, s kolegama iz Zenice i Doboja provest će 25 dana u SAD-u. Tijekom boravka planiran je interaktivan program u sklopu kojega će učenici vježbati kako biti lider, raditi u timu, izgraditi sebe kao osobu...

Program je planiran u tri dijela. Prvi dio već je odrađen, učenici su proveli pet dana u Sarajevu gdje su upoznali koordinatore programa i saznali sve detalje vezane uz putovanje i obitelji kod kojih će biti smješteni. Drugi dio programa bit će posjeti Pittsburghu i glavnom gradu Washingtonu gdje će kroz radionice, upoznati američku kulturu, ljude, način života, ali i saznati kako uspješno utjecati na promjenu svog okruženja. Završni dio programa predstavlja provedbu projekta u samoj zajednici po povratu iz SAD-a.

Uz boravak u SAD-u, stolačka Srednja škola 5. godinu za redom organizira projekt razmjene učenika sa srednjom školom iz Lillehamera u Norveškoj. Na put u Norvešku će 12 učenika u pratnji dviju profesorica. Mladi Stočani će u Lillehameru boraviti od 1. do 8. travnja kao gosti tamošnjih srednjoškolaca. Tijekom boravka upoznat će se s norveškom kulturom, načinom života, sudjelovati u nastavi, obići znamenitosti tog olimpijskog grada i posjetiti glavni grad Oslo. Uzvratni posjet Norvežana planiran je za listopad ove godine, doznali smo u Srednjoj školi “Stolac”. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije