šah

Učenici iz Vidovica dominirali

sah
20.02.2017.
u 10:00

Ekipno 19. po redu prvenstvo učenika osnovnih škola Posavske županije okončano je pobjedom Osnovne škole A. G. Matoša iz Vidovica. Natjecanje je održano u OŠ u Vidovicama, a nastupili su učenici svih sedam osnovnih škola s područja PŽ. Prije početka natjecanja domaćini su bili favoriti i na koncu su potvrdili primat, budući da škola u Vidovicama u svojim redovima ima dvostruku državnu prvakinju i dva aktualna prvaka Herceg Bosne. Učenici OŠ A. G. Matoša Vidovice osvojili su 18,5 bodova.

Drugo mjesto osvojila je OŠ fra Ilije Starčevića Tolisa s 14,5 bodova, a treća je bila OŠ Stjepana Radića Bok s 13 osvojenih bodova. Slijede OŠ Orašje s 12,5 bodova, OŠ Vladimira Nazora iz Odžaka s 11,5, OŠ Braće Radića iz Domaljevca s 10 i OŠ Ruđera Boškovića iz D. Mahale s 4 boda.

Najuspješniji učenici po pločama na 19. županijskom natjecanju u šahu bili su: Ivana Mikić (100%), učenica OŠ A. G. Matoša iz Vidovica, drugi je Ivan Živković (83,3%), OŠ Orašje, koliko ima i Mijo Piljić iz OŠ Braće Radića - Domaljevac. Četvrti je Mario Pejić, učenik OŠ Stjepana Radića iz Boka. Igralo se po Bergerovu sustavu, 7 kola, a tempo igre 10 minuta + 5 sekundi.

Svaka ekipa škole nastupila je na četiri šahovske ploče od kojih je na jednoj ploči obvezna bila jedna djevojčica. Natjecanje je sudio državni šahovski sudac Vjekoslav Živković. – Na ovogodišnjem prvenstvu sudjelovali su igrači i igračice koji su bili državni prvaci BiH, sudionici europskih i svjetskih prvenstava, tako da je kvaliteta jako velika. Prošle godine je Tolisa bila uvjerljivo posljednja, ove godine ima 7,5 bodova, znači, ako se radi i ima želje, onda ima i uspjeha. Sve škole imaju sekciju šaha, a trenutačno je oko 100 djece u tim sekcijama.

Najbolji su zastupali svoje škole, a treba istaknuti da će najbolji ići na pojedinačno državno prvenstvo BiH, pa od pojedinaca očekujem prvo mjesto i na državnom prvenstvu, rekao je Vjekoslav Živković.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije