tjeralica za Jelenkom Kopranovićem

Ubojica u Švicarskoj ukrao dva automobila

28.08.2015.
u 06:30

osumnjičen da je u Švicarskoj ukrao audija TT i terenca BMW X5 vrijedne 300.000 maraka pa ih dovezao u Banju Luku

Četrdesetdvogodišnji Jelenko Kopranović zvani Sjenica iz Banje Luke osumnjičen je da je na području Švicarske ukrao dva skupocjena automobila vrijedna ukupno 300.000 KM i dovezao ih u BiH. Prijavljen je za krađe, ali je trenutačno nedostupan istražiteljima.

Policijska evidencija

Prema policijskom izvješću, on je u Švicarskoj ukrao audi TT i BMW X5 te ih dovezao u BiH gdje im je izmijenio broj motora i šasije te napravio lažne prometne dozvole. Policija je ove automobile pronašla u dvorištu njegove kuće i oduzela ih. Naime, Kopranović je prvo ukrao audi TT vrijedan oko 150.000 maraka u švicarskom gradu Clarens u listopadu 2010. pa odmah nakon krađe ovo vozilo prevezao u BiH i za njega izradio lažnu dokumentaciju te ga vozio dok nije otkriven. Dalje se navodi da je u drugom slučaju, 16. listopada prošle godine, također u Švicarskoj, ukrao terenac BMW X5 pa je na njemu izmijenio identifikacijske oznake i napravio lažnu prometnu dozvolu te ga neko vrijeme i vozio po Banjoj Luci. Inače, Kopranović je i nedavno bio meta banjolučke policije koja ga je sredinom travnja uhitila u filmskoj potjeri zbog prijetnji policiji, krađe vozila i posjedovanja pištolja bez dokumentacije. Nakon ispitivanja, on je tada pušten.

Dva ubojstva

U Centru javne sigurnosti Banja Luka potvrdili su da je on privođen nakon što je s pištoljem i većom količinom novca pokušao pobjeći policijskoj ophodnji u Ulici Ivana Franje Jukića u središtu grada. Kažu da im je Kopranović poznat po brojnim kaznenim djelima te da je u Švicarskoj zbog ubojstva proveo 13,6 godina u zatvoru. U Banjoj Luci je prije toga odslužio dvije i pol godine zbog ubojstva vojnog policajca. Na njega je više puta pucano, a prema neslužbenim informacijama, u zatvoru na Tunjicama pretukao je Dragana Paravinju.

- Jelenko Kopranović je u kriminalnim krugovima poznat kao Jelenko Sjenica jer je prije godinu dana promijenio prezime - navode iz ovog centra.

Kada su u pitanju krađe automobila, policija Zapadnohercegovačke županije, u suradnji s CJS Banja Luka i drugim policijskim agencijama u BiH, u akciji "Zeleni karton" na području Ljubuškog pronašla je tri ukradena automobila. Unatoč tome, kako je i poznato, auto-mafijaši su još uvijek korak ispred policije koja im teško ulazi u trag.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije