Ali Sonboly

Ubojica iz Münchena napad planirao godinu dana, oružje kupio preko interneta

napad u Münchenu
Reuters/Screenshot Bild.de
24.07.2016.
u 15:35

Pištolj kojim je počinio pokolj Ali je kupio ilegalno putem interneta, a u stanu nisu pronašli ni drugo oružje ni streljivo

Ali Sonboly (18) je napad u Münchenu planirao posljednjih godinu dana, objavila je njemačka policija nakon pretresa njegovog doma, a prenosi Bild. Dokaz za to je njegov 'manifest' kojeg su pronašli u njegovom računalu, a u kojem napad prvi puta spominje prošlog ljeta. Podsjetimo, mladić je u petak ubio osmero ljudi i 16 ranio, a potom je sam sebi pucao u glavu. 

Policija navodno još nije uspjela ispitati njegove roditelje, budući da su i dalje u stanju teškog šoka. Pištolj kojim je počinio pokolj Ali je kupio ilegalno putem interneta, a u stanu nisu pronašli ni drugo oružje ni streljivo.  

Navode da je napadač patio od tjeskobe, zbog čega je imao problem u radu s drugima, te je prošlog ljeta bio i hospitaliziran. 

Također, objavili su kako niti jedna od žrtava napada nije bila školski kolega napadača, te se pretpostavlja da je pucao nasumično po žrtvama, odnosno nije ih birao, prenosi 24sata.hr.


Mlada susjeda: Rekao nam je da će nas sve pobiti

Ta informacija pomalo iznenađuje budući da je u javnost još jučer izašla informacija kako je školskim kolegama rekao: 'Sve ću vas pobiti'.

- Nije bio popularan u školi, imao je tek dva-tri prijatelja s kojima se družio. Nakon svađe s kolegama, rekao je da želi provesti masakr. Kazao je "Sve ću vas pobiti" - ispričala je mlada susjeda, a prenosi Daily Mail. Ona je navodno Alija vidjela u njihovom kvartu samo nekoliko sati prije nego što je izveo napad: 'Samo je stajao i gledao u pod. Inače bi mi kazao "bok", ali ovaj put nije me ni pozdravio kad sam prošla'.

Također, jedan je Alijev bivši školski kolega također natuknuo da je imao problema s vršnjacima. Kazao je da su Alija u školi zlostavljali te da je uvijek obećavao da će se "osvetiti svojim mučiteljima".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?