Policija RS rasvijetlila ubojstvo

Ubio nesuđenu punicu pa uhićen nakon 19 godina

05.09.2015.
u 06:30

Dragan tirnanić (66) zvani Tirke iz Velike Plane u Srbiji uhićen je u četvrtak zbog sumnje da je još 20. kolovoza 1996. ubio Gordanu Inđić

Policija Republike Srpske rasvijetlila je ubojstvo koje se dogodilo prije 19 godina u mjestu Lužani kod Dervente, piše Večernji list.

Dragan Tirnanić (66) zvani Tirke iz Velike Plane u Srbiji uhićen je u četvrtak zbog sumnje da je još 20. kolovoza 1996. godine ubio Gordanu Inđić u ovom selu. Prema neslužbenim informacijama, Gordana je bila majka djevojke s kojom je tada u ljubavnoj vezi bio Tirke i ona se protivila njihovom odnosu.

- Ona je uvjeravala kćer da treba prekinuti vezu s Tirnanićem jer ona ima loše mišljenje o njemu. On je zbog toga sačekao Gordanu u blizini njene kuće i sleđa je udario kocem i nanio joj ozljede od kojih je preminula na mjestu događaja - objasnili su istražitelji.

Načelnik Centra javne sigurnosti Doboj Dragan Prodanović rekao je jučer na izvanrednoj konferenciji za novinare da je Inđić ubijena tako što ju je Tirnanić udario drvetom u glavu.

- Tijelo Inđić tada je pronađeno u blizini njene obiteljske kuće poslije pet dana potrage. Obavljen je očevid i obdukcija tijela koja je potvrdila da se radi o ubojstvu i da je udarena u potiljak - istaknuo je Prodanović dodajući da je bez obzira na protok vremena, policija nastavila prikupljati dokaze i saslušavati osobe koje bi mogle imati neke informacije.

- Na osnovi nekih novih analiza i dokaza prije nekoliko dana došli smo do informacije tko bi mogao biti odgovoran za ubojstvo i da se ta osoba nalazi u Srbiji čiji je i državljanin. Na osnovi zamolbe za pružanje pravne pomoći koja je upućena ministarstvu pravosuđa Srbije i MUP-u te zemlje, dan nakon uhićenja su naši inspektori sudjelovali u kriminalističkoj obradi nad osumnjičenim - rekao je Prodanović. Saslušanje je obavljeno u prostorijama Policijske uprave Beograd gdje je osumnjičeni u potpunosti priznao zločin. Poslije toga obaviješteno je više javno tužiteljstvo u Beogradu gdje je, nakon saslušanja Tirnanića i određen pritvor.

- Očekujemo da će u idućem razdoblju više javno tužiteljstvo u Beogradu zatražiti ustupanje predmeta Okružnog tužiteljstva Doboj kako bi se okončao ovaj postupak - istaknuo je Prodanović. Zamjenik načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a RS Nedeljko Lubura rekao je da ovaj slučaj potvrđuje kako policija radi na rasvjetljavanju svih kaznenih djela koja su se dogodila u prethodnom razdoblju i da ne odustaju ni od jednog slučaja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije