Jemen:

Ubijeno devet članova iste obitelji u zračnom napadu

Jemen:
25.09.2016.
u 16:15

Devet članova iste obitelji ubijeno je u nedjelju ujutro u zračnom napadu arapske koalicije na grad na jugozapadu Jemena, u rukama šijitskih pobunjenika Huta, po svjedocima i liječnicima.

Jedanaest susjeda te obitelji ranjeno je u tom napadu koji je izravno pogodio kuću obitelji Jamaey na južnom izlazu iz grada Ib, po svjedocima.

U drugim napadima ciljane su brojne mete oko grada, dodali su oni, tvrdeći da se pogođena kuća nalazi nedaleko civilne zgrade koju koriste Huti kao vojnu bazu i skladište oružja i municije.

Liječnici glavne bolnice u gradu potvrdili su podatak o devetero mrtvih, među kojima djeca i žene, te jedanaest ranjenih.

Prethodnog je dana najmanje 20 civila ubijeno u zračnim napadima te arapske koalicije, pod zapovjedništvom Saudijske Arabije, u Hodeidi, koji su bili usmjereni na sastanak pobunjeničkih šefova.

Međunarodna zajednica i organizacije za zaštitu ljudskih prava neprekidno upozoravaju na cijenu koju plaćaju civili u jemenskom sukobu u kojem je od ožujka 2015., po UN-u, poginulo više od 6600 osoba. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?