Nogomet

U taboru BiH pozivaju na oprez, igrači u dobrom raspoloženju čekaju susret

01.09.2016.
u 10:00

U Trening centru FK Sarajevo u Butmiru jučer je obavljen još jedan trening u sklopu priprema nogometne reprezentacije BiH za početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i utakmicu s Estonijom 6. rujna u Zenici.

Nema favorita

Novinarima se obratio pomoćni trener reprezentacije BiH Igor Janković koji je potvrdio kako su svi igrači na okupu.

- Svi igrači su na okupu i radimo kompletni. S dosadašnjim dijelom priprema smo iznimno zadovoljni, ekipa je svjesna situacije i prve utakmice koja nam slijedi. Ozbiljno pristupamo poslu i spremamo se za Estoniju. Znamo koliko nas je poraz u prvoj utakmici kvalifikacija za Euro u Francuskoj koštao. Poslije toga smo igrali dobro i pobjeđivali, ali stalno su nam nekako nedostajala ta tri boda. Nema favorita, sve reprezentacije igraju dobro i nema laganih protivnika. Mi smo napravili analize, a sada igrači trebaju dati sve od sebe. Nadamo se da ćemo uz potporu navijača doći do pobjede, kazao je Janković koji je istaknuo da nema problema s ozljedama u našem taboru.

- Svi nogometaši su zdravi, iako je bilo manjih udaraca, ali je liječnički tim sve zaliječio, kazao je Janković.

Bh. reprezentativac Haris Medunjanin poziva na ozbiljnost.

- Utakmica protiv Cipra nas je stajala Europskog prvenstva, naučili smo iz toga i sad se pripremamo dobro za Estoniju. Znamo da će biti teško, da nema laganih protivnika. Imamo vremena do utorka i vjerujem da ćemo se spremiti za taj susret, istaknuo je Medunjanin koji se uvijek raduje okupljanju.

Velika čast

- Uvijek je čast igrati u reprezentaciji, vidjeti igrače i prijatelje. Imamo motiv otići na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Najvažnije je da budemo tim. Estonci će doći braniti se i pokušavati na kontru postići gol. Moramo biti oprezni, boriti se za svaki metar i što prije riješiti utakmicu, kazao je Medunjanin.

Debitant u bh. reprezentaciji na ovom okupljanju je Danijel Milićević, nogometaš belgijskog Genta, koji je istaknuo da je odlično prihvaćen u momčadi.

- Fantastično se osjećam, ozračje je pozitivno i želimo pobijediti Estoniju. Uklopio sam se brzo i jedva čekam treninge i utakmice, prve su riječi Milićevića.

Slično kao Milićević razmišlja i Tomislav Tomić kad je riječ o prvom pozivu koji je dobio za pripreme A reprezentacije BiH:

- Velika je to čast i zadovoljstvo, mogu reći da je san svakog igrača zaigrati za reprezentaciju. Posebno je to veliko za mene koji nastupam u Premijer ligi i ovim putem želim zahvaliti izborniku na pozivu i pruženom povjerenju. Moram ponoviti, čast mi je i zadovoljstvo dijeliti svlačionicu i trenirati s tako velikim igračima kojima sam se divio gledajući ih na televiziji. Dojmovi su uistinu odlični.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?