Baždarević uradio analizu

U susretima s Belgijom tradicija je na strani BiH

02.09.2015.
u 06:30

U susretu protiv Belgije reprezentacija BiH je slavila tri puta, te ima još remi i poraz

Emir Spahić zadnji se priključio pripremama reprezentacije BiH u Belgiji pa je izbornik zmajeva Mehmed Baždarević napokon kompletirao igrački kadar u bruxelleskoj utakmici.

Veliki ispit

U iščekivanju dolaska kandidata za susret, Baždarević je za igrače koji su se pojavili na vrijeme, napravio videoanalizu, što je stalna praksa otkako je sjeo na klupu BiH. Slično je bilo i pred susret s Andorom, te Izraelom, koje je BiH pobijedila.

Ipak, pravi ispit je susret protiv Belgije, koja je favorit u skupini, a imena koja izbornik Marc Wilmots ima na raspolaganju, pozivaju na veliki respekt.

- Respekt da, strah ne. Znamo koliko nam je značajna ova utakmica i tako ćemo se i postaviti. Moramo biti hrabri, ponavlja nam Baždarević iz sata u sat, ne želeći više govoriti o tome tko igra za svoj klub, a tko ne, jer u reprezentaciji se to ne osjeti.

- Jedno je status u klubu, a drugo u reprezentaciji. Ovi momci su svjesni svega i znamo što nam dobar rezultat u Bruxellesu donosi, naglasio je izbornik BiH kojeg može radovati tradicija uoči susreta s Belgijancima.

Ona, naime, kaže kako su se BiH i Belgija do sada sastajali pet puta, a BiH je slavila čak u tri navrata. Jedan susret je završen remijem, a doživljen je i poraz, uz gol razliku 9:8 u korist bh. vrste.

Jedan od onih koji voli igrati protiv Belgije je i kapetan Edin Džeko koji je od 9 postignutih pogodaka zmajeva protiv crvenih vragova, dao čak 4. Seriju je počeo 28. ožujka 2009. u Genku, a nastavio je s dva pogotka u Zenici, a bio je jedini strijelac za BiH i u ovokvalifikacijskom remiju na Bilinom polju (1:1). Uz veliko samopouzdanje koje je sigurno dobio nakon sjajne izvedbe protiv Juventusa u dresu Rome, od Džeke se očekuje da bude ponovno jedan od najopasnijih igrača po gol Belgijanaca, a uz njega u boljoj formi od ostalih reprezentativaca su Pjanić i Višća. Na popisu Baždarevića našla su se i četiri debitanta - Mario Vrančić, Jasmin Burić, te Josip Kvesić i Marin Aničić koji tvrde kako su sretni zbog poziva, ali naglašavaju da se neće zadovoljiti samo prisustvom, već da će dati sve od sebe da se nametnu Baždareviću.

- Presretan sam zbog poziva i prvi dojmovi su uistinu odlični. Radi se dobro, disciplinirano i organizirano, a sve zavisi od izbornika Baždarevića. Ja ću se truditi kroz treninge pokazati svoju vrijednost i nametnuti se. U svakom slučaju, što god da se dogodi, ja sam zadovoljan, ali ako dobijem priliku, nastojat ću se predstaviti u najboljem svjetlu, tvrdi Aničić, a slično je rekao i Kvesić.

Pozitivno ozračje

- Poziv u A reprezentaciju mi znači puno, zahvaljujem izborniku na prilici i trudit ću se iskoristiti je na najbolji način. Biti s najboljim igračima u državi je velika čast za mene. Igrao sam s Višćom i još nekim igračima u mladoj reprezentaciji, tako da mi nije teško uklopiti se, a osim toga poznajem i sve ostale igrače. Lako se osjećati sekao dio reprezentacije, a ono što me posebno raduje jeste pozitivno ozračje koje je super, a ako pobijedimo, bit će još ljepše, riječi su Kvesića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije