Prof. dr. Schafer

U suradnji 
bh. i njemačkih sveučilišta dosta toga se dogodilo

07.10.2015.
u 06:15

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru je svečano dodijelio počasni doktorat prof. dr. Wilhelmu Schaferu. Prof. dr. Schafer je, inače, rektor sveučilišta u Paderbornu u Njemačkoj s kojim Univerzitet "Džemal Bijedić" ima suradnju više od dvadeset godina.

- Riječ je o sveučilištu koje nas je među prvima podržalo poslije rata - kazao je rektor Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru Sead Pašić na svečanoj dodjeli doktorata upriličenoj u Gradskoj vijećnici u Mostaru.

Podsjetio je kako je ovo tek peti počasni doktorat koji je Univerzitet dodijelio u 38 godina svoga postojanja.

Prof. dr. Schafer je zahvalio na ukazanoj časti, ističući kako se u dvadeset godina njegova angažmana u BiH i suradnji njemačkih i bh. sveučilišta dosta toga dogodilo.

- Ovim počasnim doktoratom dr. Schafer ulazi u okrilje mostarske akademske zajednice i ne više kao stranac, nego kao njezin član - poručio je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić tijekom svečane dodjele doktorata. Također je izrazio nadu kako će se započeta suradnja ne samo nastaviti, nego i proširiti na dobrobit cijele akademske zajednice grada Mostara.

Uz rektora i prorektora te profesore Univerziteta svečanosti su nazočili i predstavnici kulturnog, vjerskog i političkog života Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije